Fiyatlar Artıyor! Gaziantep, artık tercih edilmiyor...

Fiyatlar Artıyor! Gaziantep, artık tercih edilmiyor...
Fahiş fiyatlar yüzünden Gaziantep’te gastronomi turizminde ciddi düşüş yaşanması ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Herkes bir biriyle yarış halinde fiyat arttırıyor. Bu yüzden turistler Gaziantep’i tercih etmemeye başladılar.”dedi.

Gastronomi turizminin Gaziantep için büyük bir şans olduğunu belirten Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “2022’de ve pandeminin arkasından gelen yoğunlukta büyük bir katkısı oldu. Gaziantep gastronomiyi çok iyi kullandı. Otellerde doluluk oranı da yüzde 90’lara kadar çıktı. Burada biz işletmeciler, pandeminin verdiği darbeden sonra mutlu olduk.

Ancak gastronomi turizminin katkısını biraz kötü kullandık. Artık Gastronomi turizminin Gaziantep’te olmama gibi bir durumu var. Sebebi içe fahiş fiyat artışları. Gaziantep’e gelen turistler, gezip görmeye geldiğinde otellerde konaklıyorlar, ünlü yemeklerimizin tadına bakıyor.  Giderlerken ufak da olsa alışveriş yapıyorlar.  Fakat fiyatlar çok uçtu. Herkes birbiriyle yarış halinde fiyat arttırıyorlar. Bu da bizler için ters köşe oldu ve gastronominin kötü tarafı da bu oldu. Artık uçuk fiyatlardan dolayı Gaziantep’i tercih etmemeye başladılar. Yıl sonunda ve 2023’e de sanki sıkıntılı girecekmişiz gibi geliyor. Yani Gaziantep”te gastronomi için tehlike çanları çalıyor. “dedi.

VERGİLERİN TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM

Konaklama vergisinin bir daha ertelenmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Vergimizi tabi ki vereceğiz ülkemiz için daha güçlü olabilmesi için. Ama ne yazık ki turizm için farklı belgeler çıkarttılar. Ek vergiler, konaklama vergisi gibi daha fazladan vergiler çıkarttılar. Bunun için bu vergilerin tekrar gözden geçirilmesi lazım. Turizm sektörü zaten son 3 yılda 2022’de biraz toparlansa da çok zor durumlar geçirdi. Bunun için konaklama vergisinin bir daha ertelenmesi lazım. ” dedi

YATAK KAPASİTEMİZ 15 BİN CİVARINDA

2022 yılının çok iyi geçtiğini belirten Yılmaz, “2022 yılı çok iyi geçti. Turizm sektöründe özellikle konaklamada. Pandemiden sonra toparlandık. Pandeminin verdiği sıkıntılar bayağı ağır oldu. 2 yıl boyunca yaşadık bu olayı. Pandeminden sonra bir yoğunluk oldu. Buradaki İpekyolu avantajını biz Gaziantep olarak iyi kullandık. Konaklamada da bizler hazırdık. Yatak kapasitsni olarak Türkiye genelinde önemli bir yer teşkil ediyor. Yaklaşık yatak kapasitemiz 15 bin civarında. Şuanda hem yıl sonu olmasından dolayı turizm sezonun da bitmesi ile birlikte bir düşüş var tabi. 2023 yılında da 2022’deki avantajımızı kullanmak istiyoruz.” dedi

40 CİVARI OTELİMİZİ BASİT KONAKLAMA ALTINDA

Küçük otellerin daha çok tercih edildiğini söyleyen Yılmaz, “Basit konaklama dediğimiz yani bizim küçük oteller, 2021 Temmuz ayında yeni bin kanun ile beraber 1 yıllık süre içerisinde basit konaklama belgesi adı altında Turizm Bakanlığı bünyesine geçti. Biz Gaziantep olarak 40 civarı otelimizi basit konaklama altında Turizm Bakanlığı bünyesine geçirdik. Bunu hızlı bir süreç içerisinde yaptık. Şu anda daha çok tercih ediliyor bu otellerimiz. Çünkü fiyat olarak uygun ve hijyen olarak tadilat olarak kendine de çeki düzen verdi otellerimiz. Yaklaşık  2 bin 500 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor bu otellerimiz. Son iki üç yılda yeni konaklarımız açıldı onlar da tercih ediliyor. “dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.