Gripin İlacını Keşfedenin Bir Gaziantepli Olduğunu Biliyormuydunuz? Fiyatıyla Gündeme Gelen Gripin İlacının Gaziantep'ten başlayan hikayesi
Necip Akar, Osmanlının son fertlerinden ve Cumhuriyet döneminin ilk müteşebbislerinden biri… İmparatorluğun sonunu hazırlayan dünya savaşından 10 yıl önce, 1904 yılında Nizip’te doğdu. Ailesiyle 1909 yılında İstanbul’a geldi. İlköğrenimini Kadıköy’de tamamladıktan sonra zamanın en iyi liselerinden Vefa Lisesi’ni bitirdi ve eczacılık okuluna girdi.
1924 yılında mezun olduğu eczacılık okuluna devam ederken Divanyolu’ndaki Necip Özgül’e ait eczanede çalıştı. Bu dönemde her eczanede ilaç üretimi için bir laboratuvar bulunurdu. Eczacılık okulunda kazandığı teorik bilgileri çalıştığı eczanede edindiği pratikle geliştiren Necip Akar’ın, özellikle krem ve diş macunu yapımıyla ilgili edindiği bilgiler geleceğini belirleyecekti.
Okul sonrası askerlik görevini tamamlayan Necip Bey, kısa süre Ankara’daki bir eczanede çalıştıktan sonra Ağabeyi Cemil Bey’le ortak şampuan, krem ve diş macunu üretimine başladı. İlk markaları; Şampuan Cemil, Necip Bey Kremi ve Necip Diş Macunu idi…
Kısa süre sonra diş macununun içeriğini de adını da değiştiren Necip Bey, 1927 yılında Radyolin markasıyla üretime geçti. Radyolin adı ve yeni formülü mucize denilebilecek bir başarı elde etti. Necip Bey markasıyla iki yılda yapılan satışı bir ayda yapılmaya başladı.
Çocukluk yıllarında tüm dünyayı olduğu gibi İstanbul’u da kasıp kavuran İspanyol Gribi ile tanışan Necip Akar, belki de o yılların etkisiyle yeni bir formül geliştirdi ve Gripin adıyla, 1935 yılında piyasaya sürdü. Gripin, Necip Akar’ın en büyük başarılarından biri olacaktı.
1950 yılında ağabeyi Cemil Bey’le yolları ayrılan Necip Akar, Puro sabunu ve Fay temizlik tozu gibi ürünlerle de büyük bir başarı elde etti. Yaşasaydı daha kimbilir neler yapacaktı, dedirten bir hayatı olan Necip Akar henüz 53 yaşındayken bir deniz kazasında hayatını kaybetti.
Mucit, müteşebbis, reklamın öneminin farkına ilk varan işadamlarından biri ve büyük bir hayırseverdi…
Necip Akar’ ın ölümü sonrası ,Eşi Melahat Akar ve kızı Nebahat Türkan Özsezen şahıs şirketi olarak faaliyeti sürdürdüler.
1968 yılında Şirket, şekli değiştirilerek Gripin Laboratuarı Necip Akar Halefleri A.Ş. unvanı altında anonim şirket olarak faaliyetine devam etti. Yönetim Kurulu Başkanlığına Nebahat Türkan Özsezen, Yönetim Kurulu Üyeliğine de eşi Dr. Vedat Özsezen seçildi. Dr. Vedat Özsezen aynı zamanda Genel Müdürlük görevini üstlendi.
1971 yılında Üretim kapasitesini arttıran Gripin, Zincirlikuyu’daki yeni fabrikasına taşındı.2000 yılında Gripin İlaç A.Ş. Avcılar’da yeni yapılan modern ve daha yüksek kapasiteli üretim yapan fabrikasına taşındı.
Bugün Gripin İlaç AŞ; Gripin Kaşe, Gripin Bebe Pediatrik Şurup (100 ml ve 150 ml), Paracet Junior 160 mg Lak Tablet, Opon 500 mg Tablet, Gripin Hot Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet (6-12 poşet), Gripin Hot Pediatrik Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet (6-12 poşet), Gripin Hot D Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet (6-12 poşet), Gripin Kapsül (4-8 kapsül), Grizinc Kapsül(40 kapsül), Grizinc 15 mg/5 ml Şurup (100 ml) ve Gripal Tablet (10-20 Tablet) isimli ürünlerin ruhsatına sahip olup bu ürünleri başarı ile halkımızın hizmetine sunmaktadır. Gripin 85 yildır insanlığa şifa dağıtıyor .Umarım başarılı ticaret hayatına devam eder satılıp yok olmaz.... Umarım beğenilir ve paylaşılır....
FİYATIYLA GÜNDEMDE
Sene başında 1,64 TL idi
Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere en dikkat çekici fiyat artışı Gripin’de oldu.
Baş ve diş ağrısı ile ateş düşürücü etkisi bulunan, tek hap şeklinde kutulu ambalajlarda satılan Gripin'in fiyatı 14, 07 TL oldu.
Eczacılar, 2022 başında 1,64TL'ye satılan Gripin'in yıl içinde dört kez zam gördüğünü söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.