Gaziantep'te Scooterlar Tehlike Saçmaya devam Ediyor! Kış aylarında tehlike artıyor

Gaziantep'te Scooterlar Tehlike Saçmaya devam Ediyor! Kış aylarında tehlike artıyor
Gaziantep trafiğinde de sıklıkla gördüğümüz ve güvenliği sıkça tartışılan elektrikli scooterlar, yağışlı havalar ile birlikte trafikte büyük bir sıkıntı haline geldi. Yağışlı havalarda araçlardaki görüş alanlarının iyice daraldığına ve fren mesafelerinin arttığına dikkat çeken sürücüler, kış aylarında scooterlar için önlem alınması gerektiğini dile getiriyor.

Trafiğe çıktıkları ilk günden bu yana kazalar ve kuralsız kullanımı ile tartışılan elektrikli scooterlar, kış aylarının gelmesi ile birlikte trafikte daha ciddi bir sorun haline geldi. Yaz aylarında ölümlü kazalar ile gündeme gelen elektrikli scooterlar için  yağışların başlaması ile birlikte tehlikenin daha çok arttığını belirten vatandaşlar en azından kış aylarında bu araçlarla ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini belirttiler

Yağmurlu havalarda kazaların daha çok artacağını belirten vatandaşlar, “Yağmurlu havalarda okuldan çıkan öğrenciler bunları kullanıyor ve tek kişi değil iki kişi birden biniyorlar. Yağmurlu havalarda aynı hızla kullanılmaya devam ediliyor. Oysa yağışlı havalarda fren mesafesi artıyor, araçlarda buğulanma nedeniyle görüş kısıtlanabiliyor. Bu araçlar da trafikte her yerden çıkabiliyorlar. Kış aylarında bu araçlar kullanılmamalı.” yorumunu yapıyorlar.


Bu araçların son derece tehlikeli olduğuna ve önlem alınması gerektiğini belirten bir vatandaş, “Yakında kar da yağmaya başlayacak ve normal araçlar zor giderken çocuklar eğlencesine bu araçlara biniyorlar. Yaz aylarında bile oldukça çok kaza olurken kış aylarında bu kazalar daha da artacak. Bu araçlar  tehlike saçıyor.” dedi.

Bu araçlar yüzünden çocuğunun kaza yaptığını belirten bir anne ise, “Bu araçları devletin toplaması gerekiyor. Benim çocuğum da bu araç yüzünden kaza yaptı. Hafif atlattık çok şükür. Ama daha kötü bir şey de olabilirdi. Gençler dinlemiyorlar.” Şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.