Gaziantep, istihdamı ile de göz dolduruyor. SGK Gaziantep İl Müdürlüğü verilerine göre, kentte SGK’lı çalışan sayısı 550 binin üzerine çıktı.

Gaziantep, istihdamı ile de göz dolduruyor. SGK Gaziantep İl Müdürlüğü verilerine göre, kentte SGK’lı çalışan sayısı 550 binin üzerine çıktı.
Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep, istihdamı ile de göz dolduruyor. SGK Gaziantep İl Müdürlüğü verilerine göre, kentte SGK’lı çalışan sayısı 550 binin üzerine çıktı.

2 milyon 130 bin nüfuslu Gaziantep, Türkiye’nin en büyük kentleri arasında yer alıyor. Sanayisi, ticareti, kültürü, Gastronomisi ile gündemde olan Gaziantep, yıllık 10 milyar doları aşana ihracatı ile ihracatta da ilk sıralarda yer alıyor.

OSB’DE 240 BİN ÇALIŞAN VAR!

Ülkenin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden biri olan Gaziantep OSB’de 240 bin kişi istihdam edilirken, kentteki SGK’lı çalışan sayısı da göz doldurdu.  SGK Gaziantep İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, kentte SGK’lı çalışan sayısı 550 bini aştı.


Gaziantep OSB, bu istihdam oranı ile Türkiye’de en fazla istihdam sağlayan OSB olurken, kentte SGK’lı çalışanların önemli bir bölümünün fabrikalarda çalıştığı görüldü.

İSTİHDAM ORANLARI ATIYOR

SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, Mayıs ayında Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, kentteki SGK’lı çalışan sayısının 548 bin olduğunu açıklamıştı. Yıl sonuna sayılı günler kala bu oranın 550 bin üzerine çıktığı, istihdama yönelik projeler, devlet destekleri yeni açıklan işletmelerin katkısı ise Gaziantep’te SGK’lı çalışanların oranının her geçen gün arttığı kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.