Sarp Sınır Kapısı'nda Gaziantep İzdihamı! Yüzlerce Gaziantepli KAÇAK TELEFONLARINI Kayıt Yaptırmak İçin Gürcistan Sınır Kapılarını Akın Ettiler! Video Haber

Türkiye’nin en çok kaçak telefon bulunan illerin başında gelen Gaziantep’liler kaçak telefonlara maliye bakanlığının kayıt ücretlerini 2732 TL’den 6 bin TL’ye yükseleceğini duyurmasından sonra yoğun bir şekilde Gaziantepliler genellikle Kuzey Irak ve Kıbrıs’a akın ederken bir kısmı da tur şirketleriyle birlikte Batum’a hücum ettiler.

Türkiye’nin en çok kaçak telefon bulunan illerin başında gelen Gaziantep’liler kaçak telefonlara maliye bakanlığının kayıt ücretlerini 2732 TL’den 6 bin TL’ye yükseleceğini duyurmasından sonra yoğun bir şekilde Gaziantepliler genellikle Kuzey Irak ve Kıbrıs’a akın ederken bir kısmı da tur şirketleriyle birlikte Batum’a hücum ettiler. Bundan dolayı da Kıbrıs uçakları yılbaşı nedeniyle değil, telefonların kaydetmek için giden vatandaşlarla doldu. Bunun yanı sıra Gaziantep’in sınır bölgesi olan Irak’ta aynı kapsama girdiği için otobüslerle gidilirken en çok kaçak telefonun Gaziantep’te bulunma başında da Dubai’den kaçak telefonlar Erbil’e ve daha sonrada Kobani’den Gaziantep’teki kaçak telefon satıcılarına ulaştırıldığı öğrenildi. Böylece tüm illerde kaçak telefon rezaleti yaşanıyor.

KAÇAK TELEFONLAR GAZİANTEP’E NEREDEN VE NASIL GELİYOR?
Dünya’nın en büyük ticaret merkezi olan Dubai’ye Çin ve Amerika’dan yoğun bir şekilde kaçak telefon girdiği ve buradan da büyük şirketler Kuzey Irak bölgesinde Erbil’e ve buradan da Kobani bölgesinden sonra hem Türkiye’nin dört bir yanına hemde Gaziantep’e telefon girişi yapıldığı öğrenildi. Bunun yanı sıra Gaziantep’te de en az şuan piyasada 100 bine yakın kaçak telefon bulunduğu belirtilirken 6 ay içerisinde Bilgi teknoloji merkezi telefonları çalışmaz hale getirdiği de ifade edildi.

GAZİANTEP’LİLER TELEFON KAYDI İÇİN NERELERİ TERCİH EDİYOR?
Gaziantep, Türkiye’de en çok kaçak telefon kullanan il olması nedeniyle Kıbrıs ve Kuzey Irak’taki Erbil kentini tercih ederken Gaziantep’teki bazı turizm şirketleri Gürcistan’ın Batum şehrine günlük otobüsler kaldırırak telefonların kaydolması için gittikleri ifade edildiği ve bundan dolayı da telefon kaydı için gidenlerin Batum sınırında büyük rezalet yaşadıklarını iddia ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.