Gaziantep'in ÇILGIN PROJESİ'NİN BAŞLAMA TARİHİ AÇIKLANDI! Fırat'ın Bereketli Suyu SONUNDA GAZİANTEP'E GELİYOR...

Gaziantep'in ÇILGIN PROJESİ'NİN BAŞLAMA TARİHİ AÇIKLANDI! Fırat'ın Bereketli Suyu SONUNDA GAZİANTEP'E GELİYOR...
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi için kritik öneme sahip Fırat’ın suyunun getirilmesi konusunda en kritik eşik aşıldı. 55 kilometrelik kanala döşenecek borular Gaziantep’e getirildi.

  Müjdeli haberi G10 ile paylaşan GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, yaklaşık 90 milyon dolarlık proje için çalışmaların yılbaşından sonra başlayacağını ve 1 yıl içinde tamamlanacağını belirterek, ‘’Fırat’ın suyunu OSB’ye taşıdıktan sonra suya dayalı konfeksiyon, boyahane, kumaş gibi sektörlerde daha fazla yatırım olacak ve Gaziantep markalaşmada da ciddi mesafe kat edecektir’’ dedi.

Yaklaşık 1 ay önce tüm sanayicilerin desteği ve güvenoyu ile bir kez daha Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına seçilen Cengiz Şimşek’e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri Şimşek’i ziyaret ederek, yeni dönem için hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GAOSB Başkanı Şimşek, yeni dönem projeleri ve hedefleri ile ilgili olarak G10’a önemli açıklamalar yaptı. Şimşek, G10’un birlikteliğinden mutluluk duyduğunu dile getirerek, ‘’Gaziantep medyasında G10 ile başlayan olumlu değişim ve gelişim. Sadece Gaziantep için değil, kent için de çok önemlidir’’ dedi.

2 YIL SONRA OSB SUSUZ KALACAKTI
OSB olarak tek hedeflerinin, sanayicinin nerede sorunu varsa onu gidermek olduğunu belirten Şimşek, ‘’Uzun zamandır OSB’de varolan su sıkıntısını çözme hususunda çalışmalarımız vardı. Sanayicimiz, suyu 500, 600 hatta 700 metreye varan kuyulardan çıkartıyordu. Bu da hem varolan suyun hızlı tüketilmesi, hem de kimse farkında olmasa da ek enerji maliyeti anlamına geliyordu. 2 yıl sonra Gaziantep OSB’de büyük su sıkıntısı olacağı, hatta suyun hiç olmayacağını tespit ettik. Bu sorunu yaşamadan, Gaziantep için yıllardır konuşulan ama kimsenin başaramadığı Fırat’ın suyunu getirmek için harekete geçtik’’ diye konuştu.

SANAYİ BAKANLIĞI VE BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmenin aslında çılgınlık olduğuna dikkat çeken Şimşek, ‘’Neden çılgınlık? 55 kilometreden su getireceksiniz. Arada 500 metrelik rakım farkı var, suyu buraya basacaksınız. Ciddi bir enerji maliyeti. Bu maliyeti minimuma indirmek için tamamen bu projede kullanılmak üzere 500 megawatlık Güneş Enerji Santrali de kurmaya karar verdik. Bu santral, enerji giderimizin yüzde 70’ine yakını karşılayacak. Projemize sağolsun hem Sanayi Bakanlığı, hem de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi destek olunca, startı verdik’’ şeklinde konuştu.

SU GELECEK, MARKALAŞMA ARTACAK
Gaziantep OSB’de varolan su sıkıntısı nedeniyle özellikle suya bağlı sektörlerde bir gelişim olmadığına değinen Şimşek, ‘’Yanıbaşımızda Kahramamaraş’ın konfeksiyon ve markalaşmada, dolayısıylla daha katma değerli ürün satışında geldiği noktayı görüyoruz. Fırat’ın suyu geldiğinde sanayicinin su maliyeti düşecek. Dolayısıyla suya bağlı boyahane, kumaş, konfeksiyon gibi sektörlerde daha fazla yatırım olacak. OSB’de yatırım çeşitliliği artacak, markalaşma önem kazanacak. Bu nedenle suyun gelmesi stratejik açıdan da önemli’’ dedi.

Projenin detaylarını da anlatan Şimşek, ‘’Projenin toplam maliyeti 90 milyon dolar civarında. Yani çok büyük bir proje. Bu bağlamda bize kredi desteği vererek finansman sorunumuzu gideren Sanayi Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. 55 kilometrelik hatta döşenecek borular geldi ve sahaya indi. Şimdi açılacak kanala borular tek tek döşenecek. Yılbaşından sonra döşeme işlemi başlayacak ve proje start alacak. Tahminim 2024 yılının ilk ayında çalışmalar tamamlanacak ve Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmiş olacağız’’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.