Gaziantep'te Kafeler devren satılık! Gaziantep'te Üniversite çevresinde kapanan ve satılık tabelası asılan kafe sayısı her geçen gün artıyor.

Gaziantep'te Kafeler devren satılık! Gaziantep'te Üniversite çevresinde kapanan ve satılık tabelası asılan kafe sayısı her geçen gün artıyor.
Genellikle Gaziantep Üniversitesi çevresinde konumlanmış kafeler, iş yapamadıkları için birer birer kapanıyor. Öğrencilerin eskisi gibi gidemediği kafeler, çareyi kapatmakta ya da “Devren satılık” ilanı asmakta buluyor. Üniversite çevresinde kapanan ve satılık tabelası asılan kafe sayısı her geçen gün artıyor.

Gaziantep Üniversitesi çevresinde konumlanmış kafeler, iş yapamadıkları için birer birer kapanmaya başladı. Mevcut ekonomik krizde artık kafeye ayıracak parası olmayan üniversite öğrencileri, kafelerden ayağını çekti. Ciddi anlamda müşteri sıkıntısı çeken kafeler sonuçta ya kepenk kapatıyor, ya da devren satılık ilanı asarak en azından zararının bir kısmını çıkarmaya çalışıyor.

“ÖĞRENCİLER ARTIK GELMİYOR”

Üniversite öğrencilerinin kafelere eskisi gibi gelmediğini belirten kafe işletmecileri, geçen yıllara göre satışlarımızda ciddi düşüş yaşıyoruz. Öğrenciler artık kafelere para ayıramadıklarını belirtiyorlar. Öğrencilere hizmet verdiğimiz için zaten düşük maliyetlerle iş yapıyoruz. Ancak kira, elektrik, personel gibi maliyetler aldı başını gitti. Müşteri düştüğü için fiyatlarımızı da artıramıyoruz. Ciddi zarara giren bir çok esnafımız çareyi kapatmakta buldu. Kalanlar da son bir umut direniyorlar.”şeklinde konuştular.

SATILIK KAFE İLANLARI ARTTI

Öte yandan şehir genelinde devren satılık kafe ilanlarında ciddi artış yaşanıyor. Satılık hizmeti veren internet sitelerinde 500 bin liradan başlayan fiyatlarla çok sayıda devren satılık kafe müşteri bulmayı bekliyor. Kapatılan kafelerle birlikte, kafe malzemeleri de internet üzerinden satılmaya çalışılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.