Antep Baklavası'nda BÜYÜK KEŞİF! Türkiye Gaziantepli Baklavacıların Bu KEŞFİNİ KONUŞACAK!

Antep Baklavası'nda BÜYÜK KEŞİF!  Türkiye Gaziantepli Baklavacıların Bu KEŞFİNİ KONUŞACAK!
Gaziantep'te lüks baklavacılar, antep baklavasının kilogram fiyatını 340 liraya çıkarttılar ve perakende satış için yeni bir yol keşfettiler... Baklavayı artık vatandaşa dilimle satmaya başladılar. Baklavanın bir dilimi 13,50 TL fiyatla neredeyse 3 francala ekmek ve 4 pide ekmek fiyatına denk geliyor... Denetlenemeyen bu fiyat yükselişlerinin sonu merak ediliyor...

Baklavaya Aralık ayı itibariyle yılın üçüncü zammı yapıldı. 300 TL olan normal baklavanın kilogram fiyatı 340 liraya yükseldi. Fiyatlardaki bu artışlardan sonra baklava artık kilogramla değil, dilimle satış dönemi başladı.

Yaşanan zamlar, hem üreticiyi hem de tüketiciyi üzecek boyuta ulaştı. Son zamlardan dolayı, vatandaşın alım gücü o kadar düştü ki, üreticiler ve satıcılar vatandaş için en ucuz tüketim yöntemini bulmaya çalışır hale geldiler. Geçtiğimiz dönemlerde boş baklava satılması günlerce gündem olmuştu. Şimdiler de ise, baklavacılar da dilim baklava satılmaya başlandı.

1 dilim baklavanın fiyatı şaşırtıyor

 Baklavacıların bulduğu bu çözüm, kimi için israfın önüne geçecek bir uygulama olarak görünse de işin aslı öyle değil. Geçen ay 300 TL'den satılan baklavanın fiyatı, yapılan zammın ardından 340 TL oldu. Normal baklavanın kilogramı 340 TL’yi görürken, şöbiyet, sarma, bülbülyuvası, ezme gibi ürünler 500 TL’den satılıyor.

Gaziantep’in önde gelen markalarından olan Çelebioğlu mağazalarında 1 dilim baklava ise 13,5 TL’den satılmaya başlandı. Eskiden baklavacılara girildiğinde ikram niyetine 1 dilim baklava verilirdi, şimdiyse bunu bile satışa çıkardılar. Vatandaş bu durumdan bir hayli mutsuz.  İnsanlar artık ağız tadıyla ülkelerine tescillenmiş bir tatlıyı bile yiyemez hale geldiler.

“Bir dilimi 3 francala ekmek fiyatına”

Son zamların ardından 1 dilim baklava 3 tane ekmek fiyatına eşdeğer hale geldi. Bir francala ekmeğin 3,75 lira olduğunu hatırlatan vatandaşlar, bir dilim baklava ise 13,50 lira. Yani neredeyse 3 ekmek fiyatına bir dilim baklava alınabiliyor. Ekmek alamayan vatandaş, bir dilim baklavayı nasıl alsın? Dört kişilik bir aile evine birer dilim baklava alsa 54 lira ödemesi gerekiyor. “şeklinde konuştular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.