Gaziantep'te araç sahipleri DİKKAT! Bugün başlıyor! Bunu Yapmazssanız 1152 Lira Ceza Ödeyeceksiniz

Gaziantep'te araç sahipleri DİKKAT! Bugün başlıyor! Bunu Yapmazssanız 1152 Lira Ceza Ödeyeceksiniz
Kış ayları yaklaşırken, kış lastiği takma zorunluluğu bugün başlıyor. Özellikle hava şartlarından dolayı meydana gelen trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için kış lastiği hayati önem taşırken Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan da sürücülere uyarılarda bulundu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu  Başkan Vekili ve Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, ticareti araçlar için kış lastiği uygulamasınınbugün başlayacağını söyledi.

KIŞ LASTİĞİ KULLANIMI ZORUNLU
kentte bulunan ticari araç sürücülerine uyarılarda bulunan Akdoğan, Kış lastiği, kamyon ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinde, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinde zorunlu olduğunu belirtti.

DAHA EMNİYETLİ SÜRÜŞ SAĞLAR!
Kış lastiğinin özelliklerini anlatan Akdoğan, "Kış lastiğinin derinliği kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda 1,6 mm’den az olmamalı. Araçta zincir bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Kış lastiklerinin yanaklarında, (M+S) veya kar tanesi veya her iki işaret de bulunur. Havanın soğuması ile normal lastikler sertleşir ve yola tutunması zorlaşır. Kış lastikleri ise özel hamuru sayesinde 6 derece altında yumuşaklığını ve dayanıklılığını korur. Damarlı yapısı ve derin dişleri sayesinde karı ve çamurlu suyu daha iyi tahliye eder. Kış lastiği, kış şartlarında daha emniyetli sürüş sağlar ve daha kısa mesafede durur.’’

CEZASI YÜKSEK!
Olumsuz hava koşullarına karşı kış lastiği uygulamasının önemine dikkat çeken Akdoğan, ‘’Özellikle kış ayı girişinde araç muayenesi ve bakımı yapılmalı, aracın kışa hazırlığı bir yük gibi görülmemeli. Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi büyüktür. Kış lastiği takmayan sürücülere uygulanacak ceza ise arttı. Bu noktada tüm sürücülerin bugün başlayacak olan zorunluluğa uyması elzemdir’’ ifadelerini kullandı.

Kış lastiği takmamanın cezası 1152 lira

Kış lastiği zorunluluğuna uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.