GAZİANTEP FAHİŞ FİYATTA VE STOKÇULUKTA ZİRVEDE... Haksız fiyat denetimlerinde Gaziantep’in en fazla tutanak tutulan iller arasında olduğu öğrenildi.

GAZİANTEP FAHİŞ FİYATTA  VE STOKÇULUKTA ZİRVEDE...  Haksız fiyat denetimlerinde Gaziantep’in en fazla tutanak tutulan iller arasında olduğu öğrenildi.
Ticaret Bakanlığı tarafından Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 56 milyon 602 bin 168,50 lira idari para cezası uygulandığını açıklandı. Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, Gaziantep’te fahiş fiyat ve stokçuluk konusunda 50 kadar tutanak tutulduğu açıklandı. Haksız fiyat denetimlerinde Gaziantep’in en fazla tutanak tutulan iller arasında olduğu öğrenildi.

Haksız Fiyat denetimlerinde firmalara 56 milyon TL ceza kesildi...
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, geçtiğimiz gün toplandı. Toplantıda tüketicilerin temel ihtiyaçları arasında bulunan yumurta, süt, makarna, yoğurt gibi gıda ürünleriyle deterjan, sabun gibi temizlik maddeleri ve benzeri ürünlerde yaşanan fiyat artışlarının tespiti amacıyla ulusal ve y erel düzeyde faaliyet gösteren zincir marketler ile diğer işletmelere yönelik Bakanlıkça yapılan denetimlerin sonuçları görüşüldü.

21 İŞLETMEYE 9 MİLYON TL CEZA!
Bu kapsamda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı değerlendirilen, aralarında ulusal marketlerin de bulunduğu 21 işletmeye 9 milyon 403 bin 237,50 lira daha idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

DENETİMLER PANDEMİ DÖNEMİNDE BAŞLADI
Kurul tarafından Kovid-19 salgınının başlangıcından itibaren sütten tahıl ürünlerine, bebek bezi ve mamasından temizlik ürünlerine, sebze ve meyveden ekmeğe, yangın ekipmanlarından KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığına, elektronik pazar yerlerinden araç stokçuluğuna varıncaya kadar binlerce işletme ve ürün denetlendi.

Bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 56 milyon 602 bin 168,50 lira idari para cezası uygulandı.

50 CİVARINDA TUTANAK TUTULDU
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından uygulanan 56 milyon TL’lik ceza sonrası gözler, en fazla denetimin yapıldığı kentlerden olan Gaziantep’e çevrildi. Ticaret İl Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Haksız fiyat ve stokçuluk konusunda yapılan denetimlerde 50 civarında tutanak tutuldu.

KAÇ FİRMAYA CEZA KESİLDİ?
Tutulan tutanaklar Bakanlığa gönderilirken, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından hakkında tutanak tutulan işletme ve firmalar hakkında cezai işlem yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. İl Müdürlüğü ile de paylaşılmadığı öğrenilen veriler sonrası haksız fiyat konusunda en fazla tutanak tutulan il olan Gaziantep’te, kaç firma hakkında ceza kesildiği bilgisi bilinmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.