İMAR AFFI NEDİR? İMAR AFFI KİMLERE GELECEK? ŞARTLAR NELER? Gaziantep'te İMAR AFFI bekleyen binlerce Gaziantep'te Yaşayan Vatandaş VAR

İMAR AFFI NEDİR? İMAR AFFI KİMLERE GELECEK? ŞARTLAR NELER? Gaziantep'te İMAR AFFI bekleyen binlerce Gaziantep'te Yaşayan Vatandaş VAR
Gaziantep'te imar affını bekleyen birçok vatandaş var. İmar affından yararlanmak isteyen Gaziantep'te binlerce vatandaş imar affıyla alakalı bir haber görmek için araştırma yapıyor. Peki, imar barışı nedir? Gaziantep'te imar affından kimler yararlanabilir? İmar affı çıktı mı, son durum nedir, tarihi belli oldu mu? Gaziantep'te kimler faydalanır?

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeleri devam ederken Gaziantep'te İMAR Affından yararlanmak isteyen vatandaşlar konu hakkında detaylı bilgi edinmek istiyor. Peki, imar barışı nedir, imar affından Gaziantep'te kimler yararlanabilir? İmar affı çıktı mı, son durum nedir, tarihi belli oldu mu?

İMAR AFFI NEDİR?
İmar affı taşınmaz gayrimenkullerin yasal hale getirilmesi için popülist yaklaşımı olan hükümetlerin siyasi olarak mevcut düzenlemeler uymayan yapılara resmi olarak izin vermesidir. Çarpık şehirleşmenin en önemli nedenlerinden birisi olarak nitelendirilen imar affı, Cumhuriyet tarihinde ilk kez 1949'da gerçekleşmiştir. 5431 sayılı "Ruhsatsız yapıların yıkılmasına" ve 2290 sayılı Belediye Yapı ve Yollar Kanunun 13. Maddesinin değiştirilmesine dair kanunun 1. maddesi ruhsatsız yapılara imar planına uygun olmaları halinde yıkılmamalarına olanak sağlamıştı. Bu kanun sonraki yıllardaki uygulamalara emsal teşkil etmiştir.

Affın amacı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemektir.

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?
İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. Konuyla ilgili yeni bir gelişme henüz yok. Yakın zamanda hükümet tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.