Gaziantep Sağlık’ta Tiryaki krizi!

Gaziantep Sağlık’ta Tiryaki krizi!
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri arasında Dr. Ümit Tiryaki krizi…

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri arasında Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Tiryaki’nin tekrar atanıp atanmaması konusunda görüş ayrılığına düşerek kriz çıktı. Bu kriz üzerine bir türlü uzlaşma sağlayamayan bakan Koca, tekrar Ak Parti Gaziantep Milletvekilleriyle bir toplantı yapacağı söyleniyor.

20 AĞUSTOS 2020’DE ATANMIŞTI
Yaklaşık 2 yıldan buyana Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü yapan Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin sözleşme süresinin 15 Kasım 2022 tarihinde dolması nedeniyle Gaziantep’in gündeminde bulunan sağlık müdürlüğünü, yeniden atanıp atanmayacağı belli olmazken bir çok sağlık müdürlüğü için yeni isimlerinden konuşulduğu ifade edildi.

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Tiryaki’nin 15 Kasım 2022 tarihinde yeniden atanmaması halinde sürpriz bir çok isim olduğu bunların başında da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı ve bir dönemde sağlık müdürlüğü yapan Dr. Serdar Tolay, geçtiğimiz dönemin sağlık müdürlüğünü yapan Serdar Sarıfakı ve Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ertuğrul Kılıç ile buna benzer bir çok ismin gündemde olduğu söyleniyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ TİRYAKİ’Yİ İSTİYOR MU? İSTEMİYOR MU?
2 yıldan buyana Gaziantep İl Sağlık müdürlüğü yapan ve sözleşmesi 15 Kasım’da sona erecek olan mevcut müdür Ümit Umut Tiryaki’nin tekrar sağlık müdürü olması için kendisi sürekli Ak Parti ve MHP milletvekillerini arayarak talepte bulunduğu iddia ediliyor. Bu talep üzerine Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin olmaması konusunda Ak Parti Gaziantep milletvekillerinin çoğunluğu karşı çıktığı ve bunun yanı sıra MHP’nin de bir milletvekilinin aynı şekilde Ak Parti milletvekilleriyle birlikte olmaması için destek verdiği gelen bilgiler arasında.

BAKAN KOCA NE YAPACAK?
Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri ile birde MHP milletvekili dahil olmak üzere çoğunluğu Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin sağlık müdürü olmaması için sağlık bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya bilgi verdikleri ve yeni sağlık müdürünün kim olacağı konusunda da isim verdikleri öğrenilirken bir çok isminde bakan Koca’nın masasında olduğu ifade edildi.

TİRYAKİ OLMAZSA TECRÜBELİ YENİ MÜDÜR ATANACAK
Ak Parti Milletvekilleri ile MHP’li bir milletvekilinin bakan Koca ile Tiryaki konusunda anlaşamadığı takdirde büyük ihtimalle Gaziantep’in çevresinde bulunan illerden en tecrübeli birinin buraya atanması bekleniyor. Bu ismin ise şu anda gizli tutulduğu öğrenilirken Tiryaki’nin durumu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.