Gaziantep'te Tapuda Dijital DEVRİM! Tapuda Dolandırıcılıkları engelleyecek sistem devrede...

Gaziantep'te Tapuda Dijital DEVRİM! Tapuda Dolandırıcılıkları engelleyecek sistem devrede...
İç İşleri Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucu; Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) hayata geçmiştir.

  Kart Erişim Cihazları (KEC) ve “BİONAY” yazılımı sayesinde talep sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veritabanındaki parmak izlerini kısa süre içinde eşleştirerek çalışan sistem; Tapu Müdürlüklerinde sahtecilik girişimlerinin önüne geçilmesi ve yasadışı şekilde kimlik sahteciliği yapılarak mülkiyetin şekilde el değiştirmesi sonucunda oluşacak hak kayıpları ve mağduriyetlerin engellenmesi hedeflenmektedir.

Gaziantep Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm merkez ve ilçe Tapu Müdürlüklerinde de faaliyete geçen “Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi” sayesinde; mülkiyet devir işlemleri ve hak sahibinin tespiti daha güvenli ve daha hızlı hale getirilmiştir.

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) uygulamasını yerinde değerlendirmek için; Şahinbey Kaymakamı Sayın Hayrettin ÇİÇEK ve TKGM XIII.(Gaziantep) Bölge Müdürü İbrahim ERSOY, Şahinbey Tapu Müdürü M.Muzaffer URFALIOĞLU’nu makamında ziyaret ederek, bilgi alış verişinde bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.