Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Lazer epilasyon işlemleri, kıl köklerinin görüldüğü her yere uygulanabilmektedir.

Ankara lazer epilasyon uygulaması, vücutta bulunan ve istenmeyen kıl köklerinin lazer ışınları kullanılarak kalıcı olarak yok edilmesi işlemidir. İstenmeyen kıl problemlerine kalıcı çözüm sunduğu için kadın ya da erkek cinsiyet fark etmeksizin en sık tercih edilen epilasyon yöntemleri arasındadır.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

İstenmeyen kıl köklerinden kalıcı olarak kurtulmak isteyen kişilerin tercihi Ankara lazer epilasyon yöntemi, yoğunlaştırılmış lazer ışınlarının hedeflenmiş olan bölgedeki kıl köklerine lazer ışınları ile tahribat oluşturarak zayıflatılması temeline dayanan bir yöntemdir. Her seansta daha fazla zayıflatılan kıl kökleri zamanla tamamen yok olarak kalıcı kıl problemi çözümleri sunmaktadır.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?

Lazer epilasyon işlemi, kanser hastalarına, aşırı derecede bronz ciltlere, cilt lekeleri olan ya da hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, çeşitli ışığa karşı hassasiyet oluşturan ilaç kullanan kişilere ve cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.

Lazer Epilasyon Nerelere Yapılır?

Lazer epilasyon işlemleri, kıl köklerinin görüldüğü her yere uygulanabilmektedir. Kıl köklerini kurutup, tekrar çıkmasını engelleyen lazer epilasyon işlemleri; yüz, koltuk altı, kol, bacak, genital bölge, dudak üstü, göğüs ucu, göbek, bel, boyun ve bikini bölgesi gibi tüm bölgelere uygulanan bir işlemdir.  

Aynı zamanda bu işlemler epilasyonun uygulanan bölgelere göre Ankara lazer epilasyon fiyatları da değişmektedir.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Lazer işleminin süresi, epilasyon işleminin uygulandığı bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Kıl yoğunluğu fazla olan bölgelerde mesela bacak bölgesi vb. bölgelerde 45 dakika 1 saat arasında değişirken kıl yoğunluğunun az olduğu koltuk altı bölgelerinde 5- 10 dakika sürmektedir. Aynı zamanda uygulanan süreye ve kıl yoğunluğuna göre de Ankara lazer epilasyon fiyatları değişmektedir.

Lazer Epilasyon Zararları Var Mı?

Ankara lazer epilasyon işlemleri, kişinin cilt ve kıl tipine uygun aletler ile yapıldığı için cilt altına ya da ter bezlerine zarar vermemektedir. Lazer epilasyon kullanımı oldukça güvenlidir.

Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir?

Kişiye uygulanan bu işlem uzman kişiler tarafından gerekli aletler aracılığı ile yapılmadığı taktirde dikkatsizlik ve acemilikten kaynaklı olarak işlemin uygulandığı bölgede yanıklar ya da lekeler oluşma ihtimali bulunmaktadır. Bunların yanı sıra operasyon sırası sonrası deride kaşıntı, yanma ya da şişme vb. gibi etkiler de görülebilir. Fakat bu etkiler 3- 4 gün içinde yok olabilir.

Lazer Epilasyon Güvenli Midir?

Lazer epilasyon işlemleri, kişinin deri ve kıl tipine uygun aletlerle uzman kişiler tarafından yapıldığı için son derecede güvenli bir işlemdir.

Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Yapılabilir Mi?

Ankara lazer epilasyon işlemleri kişinin istediği mevsimde yapılabilmektedir. Fakat operasyon öncesi güneşlenmemek gerekmekle birlikte uygulama sonrasında da güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Lazer Epilasyon Kanser Yapar Mı?

Operasyon sırsında kullanılan aletler kıl kökü odaklı lazer ışınları yaymaktadır. Fakat bu lazer ışınları deride belirli bir tabakaya kadar etki ettiği için iç organlara her hangi bir etkisi bulunmamaktadır. Yani kanser riski bulunmamaktadır.

IPL Lazer Epilasyon Kalıcı Mıdır?

Yüzde 90 oranında kalıcı bir işlemdir. Fakat diğer tedavi yöntemleri ile birlikte tamamlayıcı olarak kullanıldığı için etkisi tek başına ölçülemez.

Lazer Epilasyon Öncesi Jilet Yapılır Mı?

Lazer epilasyon yaptırmadan önce lazer yapılacak bölgenin temiz olması gerekmektedir bu yüzden epilasyon işlemi uygulanacak olan günden bir veya iki gün önce bölgenin jilet ile temizlenmesi lazım ki bölgenin kıl kökleri belirli olsun.

Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

Operasyon sonrası kıllar ortalama 15- 20 gün içinde kendiliğinden dökülür. Dökülme işleminden sonra o bölgede 4-6 hafta süreyle yeni kıl çıkmaz.

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılabilir?

Operasyonun ardından en erken banyo 8 saat sonra ılık ya da soğuk su ile yapılmalıdır.

Lazer Epilasyon Fiyatları 2022

Ankara lazer epilasyon fiyatları uygulamanın yapıldığı merkeze ve yapılan bölgelere göre değişiklik göstermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.