Gaziantep'te Su Fiyatlarına Ankara'da Yapıldığı GİBİ İNDİRİM GELECEK Mİ? ANKARA’DA ALINAN ''KARAR' EMSAL olacak mı? Gaziantepliler su faturası miktarlarından BIKTI...

Gaziantep'te Su Fiyatlarına Ankara'da Yapıldığı GİBİ İNDİRİM GELECEK Mİ? ANKARA’DA ALINAN ''KARAR' EMSAL olacak mı? Gaziantepliler su faturası miktarlarından BIKTI...
Ekim ayı itibariyle Gaziantep’te suyun ton fiyatı 8 lira 63 kuruşa yükseldi. Ocak ayından bu yana su kullanım ücretlerine gelen zam oranı yüzde 67, 89 oldu., Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin önerisiyle Belediye Meclisine geçen su kullanım ücretlerine yüzde 50 indirim yapılması ile ilgili karar Gaziantep’te de gündeme oldu.

Gaziantep'te vatandaşlar söz konusu kararın Gaziantep’te de uygulanması gerektiğini kaydederek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve meclis üyelerine çağrıda bulunurken, CHP’li meclis üyeleri suya indirim yapılması konusunda önerge hazırladı…

Gaziantep’te her geçen gün artan hayat pahalılığı, vatandaşın yaşamını olumsuz etkiliyor. Kentte GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan su fiyatları da artan enflasyondan nasibini aldı. Ocak ayından bu yana kentte kullanılan su fiyatlarına yüzde 65,36 oranında zam geldi. Bir metreküp suyun kullanım bedeli 8 lira 63 kuruş olurken, 12 metreküpü aşan kullanımlarda ise suyun ton fiyatı 15 lira 87 kuruş oldu.

KDV İNDİRİMİ YAPILMIŞTI!
Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Şubat ayı itibariyle su faturalarında yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e indirdiklerini açıklamıştı. Başkan Şahin’in açıklamalarının ardından 14 Şubat tarihi itibariyle vatandaşlara gönderilen faturalar, yüzde 1 KDV oranıyla düzenlenmeye başlanmıştı.

GİZLİ ZAM İDDİALARI YALANLANDI
Suda KDV oranının düşmesinin ardından sosyal medyada gündeme gelen bir iddia kafalarda soru işaretlerine neden olmuş, su kullanım fiyatlarına gizli zam yapıldığı iddiası günlerce konuşulmuştu. Söz konu su iddiaların ardından gazetemize açıklamalarda bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, suya gizli zam yapıldığı yönündeki iddiaları yalanmıştı.

SU FİYATLARI AYLIK OLARAK DÜZENLENİYOR!
Su fiyatlarında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan döneminden bu yana olduğu gibi aylık olarak TÜFE miktarı kadar düzenleme yapıldığını kaydeden Sönmezler, bunun rutin bir düzenleme olduğunu, uzun yıllardır uygulandığını söyledi. Sönmezler, su faturalarında gizli bir zam durumunun olmadığını ancak TÜFE nedeniyle su fiyatlarında aylık düzenleme yapıldığını belirtmişti.

EKİM AYINDA 8 LİRA 63 KURUŞ OLDU!
Sönmezler’in açıklamalarının ardından GASKİ Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden aylık su fiyatlarını inceledik. Söz konu su incelemede Ocak ayında 5 lira 14 kuruş olan su tarifesinin, Şubat ayında atarak 5 lira 84 kuruşa, Mart ayında 6 lira 48 kuruşa, Nisan ayında ise 6 lira 80 kuruşa, Mayıs ayında 7 lira 17 kuruş, Haziran ayında 7 lira 69 kuruş, Temmuz ayında 7 lira 92 kuruş, Ağustos ayında 8 lira 31 kuruş, Eylül ayında 8 lira 51 kuruş ve Ekim ayında ise 8 lira 63 kuruşa yükseldiği görüldü.

SINIRI AŞAN YANDI!
Eylül ayı itibariyle 12 metreküpü aşan kullanımların bedeli ise 15 lira 87  kuruşa yükseldi. Ocak ayında bu bedel 9 lira 45 kuruştu...

ATIK SU BEDELİ DE YÜKSELDİ!
Atık su bedeli ise sırasıyla 83 kuruş, 95 kuruş, 1 lira 5 kuruş, 1 lira 10 kuruş, 1 lira 16 kuruş, 1 lira 25 kuruş, 1 lira 28 kuruş, Ağustos ayında 1 lira35 kuruş ve Eylül ayında 1 lira 38 kuruş ve Ekim ayında ise 1 lira 40 kuruşa yükseldiği görüldü.

TÜFE oranında yapılan değişim ile birlikte 2022 yılı Ocak ayından bu yana su kullanım bedeline gelen zam oranı yüzde 67, 89 oldu.

ANKARA’DA EMSAL KARAR
Su faturalarına yansıyan artışlar bu yönde olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde alınan suda yüzde 50 indirim kararına çevrildi. Ankara’da AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin verdiği önerge ile mecliste oy çokluğuyla kabul edilen yüzde 50’lik indirim kararı ile vatandaşın fatura yükü rahatlayacak.

GBB MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR
Ankara Büyükşehir Meclisinde alınan karar sonrası gözler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi. AK Partili Meclis üyelerinin önerisi ile yapılan suda indirimin bugün toplanacak olan GBB Ekim ayı 2. Meclis Toplantısında gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

CHP GURUBU TEKLİF HAZIRLADI!
GBB Meclisi CHP’li Meclis Üyeleri, suya yüzde 50 oranında indirim yapılması konusunda önergesi hazırladı. Önergede, ‘’Bilindiği üzere kademeli su tarifesi uygulaması su ücretlerinin artması sonucunu getirmiş, enflasyonist ortamda vatandaşlarımızın alım gücünün düşmemesi ve faturalarını ödeyemeyecek duruma düşürmüştür. CHP Grubu olarak gelinen bu durumda dertli olan vatandaşlarımızın yanında olmayı ve su ücretlerine ülkemizin ekonomik şartları düzelinceye kadar yüzde 50 indirimli tarife uygulanmasına geçilmesini öneriyoruz’’ ifadeleri yer aldı.

Vatandaşlar da Ankara’da alınan kararın Gaziantep’te de uygulanması isteğinde bulundu…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.