Gaziantep'te ve Türkiye'de KARŞILIKSIZ DEVLET YARDIMI Gaziantep Valiliği Dahil, Gaziantep Belediyeleri Ve Kaymakamlık Dahil Takip Ediyor!

Gaziantep'te ve Türkiye'de KARŞILIKSIZ DEVLET YARDIMI Gaziantep Valiliği Dahil, Gaziantep Belediyeleri Ve Kaymakamlık Dahil Takip Ediyor!
Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri yakından takip ediliyor. Dar gelirli ailelerin zor durumda kalmaması için üç koldan destek sağlanıyor. Ailelere elektrik, doğalgaz ve eğitim yardımı yapılacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI
Doğalgaz ve elektrik fatura desteği yardımları yapılırken konu hakkındaki detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. İhtiyaç sahibi öğrenci ve aileleri eğitim desteği verileceği söylendi. Nurettin Nebati ve Derya Yanık görüşmelere devam ederken doğalgaz ve elektrik yardımı detayları da açıklanmaya başladı. Konu hakkındaki detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı söylendi.

ÖDEMELERDE ARTIŞ YAPILDI
Aile Destek Programı kapsamında yer alan ödemelerin artırılmasına karar verildi. 12 ay süreyle ödenen toplam 5400 TL'nin artırılacağı söylendi. 1.6 milyondan fazla aileye eğitim, elektrik ve doğalgaz desteği verilirken 831 bin haneye 427 milyon TL verildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada doğalgaz tüketim desteği alan kronik hastaların ve yaşam destek cihazına bağlı bulunan kişilerin yaşadığı evlere yüzde 5’ten fazla artış yapılacağı söylendi.


YILDA İKİ KEZ YAPILIYOR
Doğalgaz tüketim desteği yıl içerisinde 2 kez ödenirken 450 TL ile 1150 TL arasında ödeme yapılmaktadır. Elektrik tüketim desteği kapsamında ise bir iki kişilik aileleri aylık 75 kilowatt saat, 3 kişilik aileleri 100 kilowatt saat,4 kişilik aileleri 125 kilowatt saat, kilowatt saat 5 kişilik ailelere ise 150 kilowatt saat ödeme desteği verilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.