Ehliyet Alacaklar Acele Etsin... 5 Bin 400 Olan Ehliyet! Yeni Yılda 10 Bin Lira Olabilir

Ehliyet Alacaklar Acele Etsin... 5 Bin 400 Olan Ehliyet! Yeni Yılda 10 Bin Lira Olabilir
Yeni yılda vergi ve harç ücretlerinde ciddi artış beklenirken, sürücü kursları ehliyet maliyetlerinin ciddi şekilde artacağını dile getiriyor. Sürücü kurslarına göre bir ehliyet almanın maliyeti 10 bin lirayı bulacak.

Şu anda 1.400 lira civarından olan ehliyet harçlarının en iyi ihtimalle 2.200 lirayı bulmasının beklendiği sektörde, kurs ücretlerinin de artması ile birlikte ehliyet almanın maliyetinin 10 bin lirayı bulacağı belirtiliyor.

ŞU ANDA MALİYET 5 BİN 400 LİRA

Sürücü kurslarında liste fiyatının şu anda 5 bin lira olduğunu belirten kurs işletmecileri, “ Rekabet nedeniyle fiyatlar 4 bin liraya kadar inebiliyor. 1.400 lira ehliyet harcı ile birlikte şu anda ehliyet almanın maliyeti 5 bin 400 lira. Ancak bu rakamlara biz kazanmadan hizmet veriyoruz.   Akaryakıt giderlerimiz arttı, sarf giderlerimiz çok arttı, kırtasiye giderlerimiz çok arttı. Kurs ücretlerine zam kaçınılmaz oldu.” Yorumunu yapıyor.

HARÇLARA CİDDİ ZAM GELECEK

Yeni yıl yaklaşırken vergi ve harçlara gelecek zamların da netleşmeye başladığını belirten işletmeciler, “ 1.400 lira olan harcın iyi ihtimalle 2bin 200 lira olması bekleniyor. Konuşulanlara göre daha yüksek olma ihtimali de var.

Kurs ücretlerinin de zarar etmememiz için en az yüzde 50 zamlanması gerekiyor. Bunun altındaki bir rakamın bizi kurtarması mümkün değil. Kurs ve harç ücretlerini hesapladığımızda yeni yılda ehliyet almanın maliyeti 10 bin lirayı bulacak gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.