Gaziantep Şehrinin Geleneksel Mutfağında Olan, PUL BİBERİ BİLE GAZİANTEPLİLER ALAMIYOR.... Gaziantep’te Yeni Hasat pul biberler ağzı yaktığı gibi, cepleri de yakıyor.

Gaziantep Şehrinin Geleneksel  Mutfağında Olan, PUL BİBERİ BİLE GAZİANTEPLİLER ALAMIYOR.... Gaziantep’te Yeni Hasat pul biberler ağzı yaktığı gibi, cepleri de yakıyor.
Gaziantep’te kurutmalık sezonu ile birlikte yeni hasat pul biberler de tezgahlarda yerini aldı. Ancak yeni hasat pul biberler ağzı yaktığı gibi, cepleri de yakıyor. Geçen sezon hasadının 60-70 liradan satıldığı pul biberlerin yeni hasat ürünleri ise 100 liradan başlayıp, 170 liraya kadar çıkıyor.

Gaziantep’in geleneksel ürünlerinin satıldığı Elmacı Pazarı ve Zincirli Bedesten’de yeni hasat pul biberleri tezgahlardaki yerini aldı.  Hemen hemen her yemekte kullandığımız pul biberlerin fiyatları da zam furyasından nasibini aldı. Pul biberler fiyatların yüksek olması nedeniyle satış yapamadığını belirten esnaf “satmasak  bundan daha iyi” dediler.

Tezgahlarda yerini alan yeni hasat kırmızı pul biberler 100 liradan başlayıp 170 liraya kadar fiyatlarla satılıyor. Esnaf geçen sezon hasadı ürünlerin 60-70 lira arasında satıldığını belirterek, “ Fiyatların yükselmesi ile birlikte satışlarımız da düştü. Vatandaş, geçen yıl ne aldıysa, bu yıl yarısını alıyor.” şeklinde konuştular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.