Gaziantep Sağlık üssü olma yolunda ilerliyordu ama Gaziantep BİTMEK BİLMEYEN sağlık yatırımları ve HASTANE PROJELERİYLE resmen BOĞUŞUYOR...

Gaziantep Sağlık üssü olma yolunda ilerliyordu ama Gaziantep BİTMEK BİLMEYEN  sağlık yatırımları ve HASTANE PROJELERİYLE resmen BOĞUŞUYOR...
Sağlık üssü olma yolunda ilerleyen Gaziantep’te sağlık yatırımlarında yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. 1875 Yataklı Şehir Hastanesi inşaatı ile ilgili sorunun çözümünün ardından gözler 25 Aralık Devlet Hastanesi 300 Yataklı Ek Bina inşaatına çevrildi. Nisan ayından bu yana atıl vaziyette bulunan ek bina ile ilgili ihale sürecinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

Gaziantep, 2 milyon 130 bin kişilik nüfusu ile Türkiye’nin en büyük kentleri arasında yer alıyor. Bu nüfusun yanı sıra 500 binden fazla sayıda mültecinin yaşadığı kentte, kamu hastanelerinde yoğunluk sorunu yaşanıyor.  1875 Yataklı Şehir Hastanesi başta olmak üzere yıllardır tamamlanması beklenen  sağlık yatırımlarının çıkmaza girmesi nedeniyle yaşanan yoğunluk sorununa çözüm arayışları da sürüyor.

ŞEHİR HASTANESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yaklaşık 10 yıldır beklenen 1875 Yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili süreç geçtiğimiz Eylül ayında nihayet çözümlendi. Rönesans Holding ve ortakları tarafından tamamlanacak olan 1875 Yataklı Şehir Hastanesinin Haziran 2023’te tamamlanması bekleniyor.

MALİYETLER ARTTI

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan 25 Aralık Devlet Hastanesi 300 Yataklı Ek Bina inşaatında, çalışmaların durduğu, maliyet artışları nedeniyle yüklenici firmanın şantiyeyi boşalttığı ileri sürülmüştü. Geçtiğimiz Nisan ayında yaşanan bu gelişme sonrası Gaziantep Milletvekilleri, Sağlık Bakan Dr. Fahrettin Koca ile görüşmüş, proje ile ilgili yeniden ihale yapılacağı ifade edilmişti. Aradan geçen süreçte 25 Aralık Devlet Hastanesi 300 Yataklı Ek Bina ile ilgili yeniden ihale yapılmadı.

İnşaat maliyetlerinde artış sonrası 168 milyon 700 bin TL bedelli ihalesi yapılan hastanenin, güncel inşaat maliyetlerinin 390 milyon TL olduğu öğrenildi.

300 YATAKLI EK BİNA İNŞAATI HAKKINDA...

25 Aralık Devlet Hastanesi ek binasında 54 adet yoğun bakım ünitesi, 300 yatak, 110 poliklinik, 22 diyaliz ünitesi, 11 ameliyathane, 20 acil müşahede yatağı yer alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.