Gaziantep'te birçok fabrikadan işçi çıkarıldığı gündemde... Gaziantep'te Halı Fabrikaları Dertli! Gaziantep'te Halı Fabrikalarında İhracat Krizi Sürerken...

Gaziantep'te  birçok fabrikadan işçi çıkarıldığı gündemde... Gaziantep'te Halı Fabrikaları Dertli!  Gaziantep'te Halı Fabrikalarında İhracat Krizi Sürerken...
Tim Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Eylül ayı ihracatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaplan, Eylül ayında Türkiye genelinde halı ihracatının yüzde 9,3 oranında düşüşle, 246 milyon 191 bin dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti. Halı ihracatındaki bu düşüş Türkiye’nin halı üretim merkezi olan Gaziantep’e de yansıdı… Halıcılar, dünyada yaşanan krizden en fazla etkilenen sektör oldu.

  Dünya Halı üretim merkezi konumundaki  Gaziantep’te halı ihracatında yılbaşında başlayan düşüş trendi sürüyor. 2021 yılına oranla daha düşük düzeyde devam eden Türkiye geneli halı ihracatı, Temmuz ayında 158 milyon 852 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleşmişti. Halı üretim merkezi olan Gaziantep’ten dünya ülkelerine yapılan ihracat miktarı ise 100 milyon 211 bin dolar olarak gerçekleşmişti.

AĞUSTOS AYINDA ARTTI
Ağustos ayında Gaziantep'in halı ihracatı yükseldi. 2021 yılı Ağustos ayına göre yüzde 5,5 oranında düşüş ile 224 milyon dolar olarak gerçekleşen Halı ihracatı, 2022 yılı Temmuz ayına oranla yüzde 41 oranında artış göstermişti.

EYLÜL AYI İHRACATI BELLİ OLDU
2022 yılı Eylül ayında Türkiye’den dünya ülkelerine yapılan halı ihracatı Ağustos ayına oranla yükseldi. Halı ihracatından, 2021 yılı Eylül ayına oranla yüzde 9,3 oranında gerilme yaşandığını kaydeden Tim Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, ‘’Eylül Ayı Halı İhracatımız Türkiye geneli yüzde 9,3 Düşüşle 246 milyon 191 bin dolar olarak gerçekleşmiştir’’ ifadelerini kullandı.

KRİZDEN EN FAZLA ETKİLENEN SEKTÖR OLDUK!
Sektörün sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ise, "Dünyada halı demek Gaziantep demek, Gaziantep demek halı demektir" dedi. Sektörün genel durumu hakkında bilgi veren Başkan Zeynal Abidin Kaplan, "  Son iki yıldır sektörümüz gerek pandeminin etkisi, gerekse dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşlar ve krizlerden en fazla etkilenen sektörlerin başında gelmektedir. Artan hammadde ve enerji fiyatları ile bir çok ülke tarafından uygulanan kısıtlamalardan dolayı ihracatımızda gözle görülür bir düşüş yaşanmaktadır" ifadelerini kullanmıştı..

GAZİANTEP'TE HALI FABRİKALARINDAN İŞÇİ CIKARILDIĞI GÜNDEMDE

Gaziantep'te Halı Fabrikaları'nın yaşadığı krizden dolayı işçi çıkarttığı Gaziantep'te konuşuluyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.