Gaziantep'te KİRACILAR İSYANDA! Gaziantep’te ev sahiplerinin keyfi fiyat artışı talepleri kiracıları isyan ettiriyor. Gaziantep'te 1+0 daire bile 2 Bin 500 Lira

Gaziantep'te KİRACILAR İSYANDA! Gaziantep’te ev sahiplerinin keyfi fiyat artışı talepleri kiracıları isyan ettiriyor. Gaziantep'te 1+0 daire bile 2 Bin 500 Lira
Konut sıkıntısının had safhaya ulaştığı Gaziantep’te ev sahiplerinin keyfi fiyat artışı talepleri kiracıları isyan ettiriyor. Kira zamlarını yüzde 25 ile sınırlayan kira düzenlemesinin, kağıt üzerinden kaldığını belirten kiracılar, yetkilileri bu soruna çözüm bulmaya çağırıyor.

Zam oranının yüzde 25 olarak belirlenmesine rağmen ev sahiplerinin özgürce fiyat artırmaya devam etmesi, kiracıları isyan ettirdi. Gaziantep’teki konut sıkıntısını fırsata çeviren ev sahiplerinin, tavizsiz bir şekilde artış yaptığını belirten vatandaşlar, isyanlarını dile getirdiler.

1+0 DAİRE 2 BİN 500 TL’DEN KİRAYA VERİLİYOR

2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gaziantep’te konut fiyatlarına güç yetmiyor. 2+1 dairelerde 1 milyon TL’nin altında daire bulunamazken bu durum kiralık daire fiyatlarını da etkiliyor.

Kent genelinde 1+1 daire fiyatları dahi 2.500 TL’den başlarken, 2+1 ve 3+1 dairelere de güç yetmiyor. İnternet sitelerine verilen kiralık daire ilanlarında, 1+0 eşyalı daireler,  2.000 TL ila 2.500 TL, 1+1 daireler 3 000 ila 3.500 bin TL, 2+1 dairelere konumuna göre 4 bin TL ila 5 bin TL, 3+1 konutlar ise 4 bin 500 TL ila 8 bin TL arasında değişiyor.

MEMUR KİRACI ARIYORLAR

Kiralık dairelerde sorun yalnızca kira bedelleri ile kalmıyor. Pek çok ev sahibinin kiracı şartı ise memur oluyor. Kamu çalışanı olmayan kimselere ise kolay kolay kiralık daire verilmiyor. Aranan memur şartı sonrası kara kara düşünen vatandaş ne yapacağını bilemez hale geldi. Ev sahiplerinin koyduğu memur şartı nedeniyle vatandaş ise ev bulamıyor.

VERGİ ÖDEMEMEK İÇİN KİRAYI ELDEN ALIYORLAR

Kira rakamları ile ilgili gazetemize ulaşan vatandaşlar, yaşan sıkıntıya yetkililerin çözüm bulmasını bekliyor. Kiracı Meryem K.“Kiralarda çok büyük artış oldu. Resmen vicdansızlık. Çünkü hiç değmeyen evlere 4 bin -5 bin  liradan aşağı istemiyorlar. Ben 4 bin 250 lira kira ödüyorum. Gelecek sene  gelirse sokakta yatarız artık. Elbette zorlanıyoruz. İki kişi çalışıyoruz ama ona rağmen zorlanıyoruz. Çünkü sadece kira ile bitmiyor. Meydana çadır kuracağız artık.”dedi.

İsmini vermek istemeyen bir başka kiracı vatandaş ise “Ben tek başıma yaşıyorum. Çalıştığım için evde pek duramıyorum. Akşamdan akşama evdeyim evde buzdolabı ve haftada bir çalıştırdığım bir makinam var. Bu ikisi ne kadar elektrik çekebilir ki? Son gelen elektrik faturam 300 lira. Geçen sana Bin 200 lira kira veriyordum. Geçtiğimiz aylarda zam yapıldı 2 bin 500 lira oldu ve söylediğine göre tekrar zam yapılacakmış.


Neye göre kime göre zam yapıyor belli değil. Üstelik kirayı da elden alıyor sırf vergi ödememek için. Ibandan isteyince de diğer ödemeler olarak atmamızı istiyorlar. Hiçbir şekilde bunun denetimi yapılmıyor. Bir internet sitelerindeki ilan bedellerine bakın, sonra bir de hesaplarına yatan paraya bakın. Hakkımı savunduğum zamanda çıkabilirsin kimseyi zorla tutmuyoruz diyorlar. Çünkü dışarda evi tutmak için bekleyen bir sürü insan var.” Şeklinde konuştu.

KİRAYI UCU UCUNA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bir başka vatandaş ise “Ben burada bir senedir oturuyorum, ikinci zam yapıldı. 1.500 olan kiram şuan 3 bin lira. Zaten elektrikti su faturasıydı zor yetişiyorum. Üzerine bir de kirayı ucu ucuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Ben burada emekli annem ve babamla oturuyorum. Tek başıma çalıyorum ama ne kiraya ne masraflara yetişebiliyorum. Çıkmak istesem dahi diğer evlerde memur şartı istiyorlar. Buna acilen çözüm getirilmesi gerekiyor.”dedi.

Vatandaşlar özellikle keyfi artışlar için yetkililerin denetimleri sıklaştırmasını isterken, elden alınan kira bedelleri konusunda da ev sahiplerine yaptırım yapılmasını istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.