Gaziantep'te Fırıncılar EKMEĞE ZAM bekliyor...Geçen 2 aylık süreçte maliyetlerdeki artış devam edince, fırıncılar da yeni zammı daha sık dile getirmeye başladılar.

Gaziantep'te Fırıncılar EKMEĞE ZAM bekliyor...Geçen 2 aylık süreçte maliyetlerdeki artış devam edince, fırıncılar da yeni zammı daha sık dile getirmeye başladılar.
Temmuz ayı sonunda pide ve francala ekmeklere zam yapan fırıncılar, elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından ekmeğe yeni bir zam isteğini dile getirmeye başladılar. GESOB Başkanı İsmet Özcan’ın zammın söz konusu olmadığı yönündeki açıklamasına rağmen, fırın işletmecileri zammın kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor.

Temmuz ayı sonunda yapılan zamla 3 lira olan francala ekmekler 3 lira 75 kuruş, 2 lira 75 kuruştan satılan pide ekmeği ise 3 lira 25 kuruştan satılmaya başlamıştı. Geçen 2 aylık süreçte maliyetlerdeki artış devam edince, fırıncılar da yeni zammı daha sık dile getirmeye başladılar.

MALİYETLERİ KARŞILAYAMIYORUZ

Zammın ardından girdi maliyetlerinin sürekli arttığına dikkat çeken fırın işletmecileri “ 1 Eylül’de elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ciddi bir zam geldi. Bu zam bizim maliyetlerimizi arttırdı. Temmuz ayında yapılan zam da beklentilerimiz doğrultusunda değildi.  Ama artık maliyetleri kurtaracak bir zam kararı alınmasını bekliyoruz. Bu şartlarda üretim yapmamız mümkün değil” yorumunu yaptılar.

ARALIK AYINDAN SONRA DEĞERLENDİRİLİR

Konuya ilişkin görüştüğümüz Gaziantep Esnaf Odaları Birliği (GESOB) Başkanı İsmet Özcan şuan için kendilerinde bir zam talebi olmadığını belirtirken, “Ancak Aralık ayında asgari ücrete yapılacak zammın ardından ekmek fiyatları da tekrar değerlendirilir.” Sözleri ile zam beklentilerini boşa çıkardı.

Fırıncıların önümüzdeki günlerde zam talebi ile ilgili nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.