Gaziantep'te Her 3 kişiye 1 Araç Düşüyor... Trafikteki araç sayısı 600 bine dayandı!

Gaziantep'te Her 3 kişiye 1 Araç Düşüyor... Trafikteki araç sayısı 600 bine dayandı!
TÜİK, ağustos ayı kara taşıtları istatistiklerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Gaziantep’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 588 bin 482 oldu. Bununla birlikte 2 milyon 130 bin insanın yaşadığı kentte her 3 kişiye bir araç düşüyor. Araç sayısındaki bu yükseliş, kent trafiğinin de iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hale gelmesine neden oluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı kara taşıtları istatistiklerini yayımladı. Buna göre trafiğe kayıtlı araç sayısının azaldı. Ağustosta trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 43,1'ini otomobil, yüzde 36,8'ini motosiklet, yüzde 11,1'ini kamyonet, yüzde 4,7'sini traktör, yüzde 3,4'ünü kamyon, yüzde 0,4'ünü otobüs, yüzde 0,4'ünü minibüs ve yüzde 0,1'ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.


Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.
Ağustosta trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre, minibüste yüzde 79,8, özel amaçlı taşıtta yüzde 47,3, otobüste yüzde 31,8, motosiklette yüzde 21,5, kamyonda yüzde 18,1, traktörde yüzde 14,6 artarken kamyonette yüzde 17,5 ve otomobilde yüzde 11,7 azaldı.

HER 3 KİŞİYE 1 ARAÇ

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te de trafiğe kayıtl araç sayısı arttı. Gaziantep’te trafiğe kayıtlı araç sayısı Ağustos ayında 588 bin 482 oldu. bu yükseliş ile birlikte 2 milyon 130 bin insanın yaşadığı kentte her 3 kişiye 1 araç düşüyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTTI

Kentte araç yoğunluğunun bu denli fazla olması trafiğe de yansıyor. Gaziantep’in en işlek noktalarında sabah ve akşam satalerinde yaşanan yoğun trafik vatandaşı çileden çıarıyor. Dakikalarca trafikte beklemek durumunda kalan sürücüler, durum karşısında tepkilerini dile getirirken, uygulanan Ulaşım Master Planının ise işler hale getirilmesi gerektiğini belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.