Gaziantep'te Kışlık Hazırlıkları Bu Yıl Sakin Geçiyor! Antep Salçası, konserve, bakliyatlar ve turşu gibi kışlık hazırlıkları bu yıl yapılamıyor...

Gaziantep'te Kışlık Hazırlıkları Bu Yıl Sakin Geçiyor! Antep Salçası, konserve, bakliyatlar ve turşu gibi kışlık hazırlıkları bu yıl yapılamıyor...
Gaziantep’te Ağustos ayından itibaren başlayan kışlık hazırlıkları, bu yıl oldukça sakin gidiyor. Salçası, konservesi, bakliyatları, turşusu ile evin bütün kışlık hazırlıklarını yapan Gaziantepliler, bu yıl toplu alışveriş yapmıyor.

Evlerde kışlık hazırlıkları devam ederken, artan maliyetler evlerin bütçesini ciddi anlamda zorluyor.  Bu yıl domates ve biber fiyatlarının bir türlü düşmemesi nedeniyle konserve yapımının azaldığı kavanoz satışlarından da belli oluyor.

EVLER, SOKAKLAR SESSİZ

Evlerde kışlık hazırlıklarının başladığı şu günlerde, eski hareketlilik pek görülmüyor. Eskiden mahallelerde, sokaklarda kurutmalık, salça hazırlıkları çok sık rastlanılan bir manzara olurken, bu yıl kışlık hazırlıkları daha küçük ebatlarda yapılıyor. Hemen her üründe artan fiyatlar, Gazianteplileri kışlık hazırlığında ciddi anlamda zorluyor.

KAVANOZ ALAN YOK

Bu yıl stoklarının ve kavanoz kapaklarının bol olduğunu belirten esnaf ‘Bu yıl stoklarımız sağlam. Ama bu yıl satışlar çok düşük gidiyor. Kavanoz kapaklarının adedi perakendede 1.50 Liradan satılıyor. 1 litrelik cam kavanozların fiyatı ise 8.5 liradan başlıyor. Ancak geçtiğimiz yıllarda karaborsaya düşmüş, kavanoz bulunmamıştı. Bu yıl ise kavanozlar elimizde müşteri bekliyor.

Salgınla birlikte üç ay içerisinde ürünün hammaddesine yüzde 100 zam geldi. Domateste de fiyatlar pek düşmedi. Sonuçta bizim işimiz de biraz domatese bağlı. Bizdeki satışlara bakarsak, bu yıl vatandaşlarımız kışlık hazırlığı yapmıyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.