Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

Azalmış libido ve cinsel istek genellikle biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörlerle ilişkilidir. Sekse olan ilgiyi kaybetmenin nedenleri fiziksel, duygusal, sosyal ve tıbbi olabilir. Bu nedenle de cinsel isteksizlik tedavisi için farklı yöntemlere ve tedavi tekniklerine ihtiyaç duyulur.

Cinsel isteksizlik için en önemli adım bu konuyu bir uzmanla paylaşmaktır. Pek çok kişi cinsel isteksizlik ya da diğer cinsel sağlık sorunlarını hiç kimseyle paylaşmaz. Bu nedenle cinsel sağlık sorunları hayatın bir gerçeği haline gelir. Ancak bu sorunlar uzman bir doktor kontrolünde kolaylıkla tedavi edilebilir.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizlik erkeklerde ve kadınlarda cinsel eylemlere karşı ilginin azalmasıyla ilişkili olan bir sorundur. Bu soruna neden olabilecek pek çok faktör söz konusudur. İş stresi, ailevi sorunlar ve arkadaşlarla yapılan küçük kavgalar zihninizde ağır bir yük oluşturduğunda, muhtemelen cinsel isteklerinizde azalma meydana gelir. Ancak bu durumlar nedeniyle oluşan isteksizlik geçici bir durum olabilir. Ancak cinsel isteksizlik uzun süredir devam ediyorsa ve bu sorun ilişkiniz ve hayatınız içinde farklı sorunlara neden oluyorsa cinsel işlev bozukluğundan söz edilebilir.

İlişkiler veya kişisel sorunlar stres dışında cinsel isteksizlik oluşturabilecek önemli bir durumdur. Kişinin partneriyle sorunlar yaşaması ve cinsel uyumunun olmaması nedeniyle cinsel isteksizlik yaşaması normaldir. Bu durum aynı zamanda erektil disfonksiyon bozukluğu nedenlerinden biridir. Cinsel isteksizlik ile erektil disfonksiyon sorunları pek çok zaman erkek bireylerde bir arada gözlenir. Özellikle erekte olmakta zorlanan erkekler cinsellikten kaçınma ya da cinsel ilgide azalma gibi sorunlar yaşar.

Kadınlarda cinsel isteksizlik nedenleri arasında medikal ilaçlar, kronik hastalıklar ve partnerle iletişim sorunları dışında cinsel ağrı da vardır. Cinsellik sırasında ağrı yaşayan ve özellikle cinsel birleşmenin ağrılı olduğu bir durumda cinsel haz oldukça düşük olacaktır. Bu nedenle de cinsel isteksizlik pek çok kadının cinsel ağrılar yaşamasının bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel isteksizlik tedavisi davranışsal teknikler, hayat tarzı değişiklikleri, ilaçlı tedaviler, cinsel terapi ve medikal yöntemlerle yapılır. Bu yöntemlerden biri olan psikoterapi yoluyla kişinin deneyimlerinin değerlendirilmesi, kişinin kendisine olan güven duygusunu kazanması ve yanlış cinsel mitlerin değiştirilmesi sağlanır. Bu sayede cinsel isteksizlik ve erektil disfonksiyon nedenleri ortadan kaldırılarak sağlıklı bir cinsel yaşam sunulmuş olur.

Cinsel isteksizlik tedavisinde son dönemde üretilen medikal cihazlar oldukça yararlı oluyor. Özellikle de erektil disfonksiyon yaşayan hastalarda kullanılan medikal tekniklerle cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunları ortadan kalkıyor. Ayrıca medikal olarak doktor tavsiyesi ile verilen ilaçlar sorunları çözmede önemli bir katkı sunar. Bunun için reçetelenmiş ilaçlarla yapılacak düzenli tedavi ile sorunların belirtileri ortadan kalkmış olacaktır. Ayrıca kişiye cinsel eğitim verilerek farklı cinsel fantezilerin partnerler tarafından uygulanması ve cinsel yaşama yeni heyecan getirecek tekniklerin dahil edilmesiyle cinsel istek artırılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.