Dev adamların rakibi Fenerbahçe

Dev adamların rakibi Fenerbahçe
ING Basketbol Süper Ligi hazırlıklarını sürdüren Gaziantep Basketbol, Bursa’da Tofaş‘ın her sezon geleneksel olarak düzenlediği Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası‘na katılıyor. Kırmızı-Siyahlı dev adamlar ilk maçını bugün saat 17.00’da Fenerbahçe Beko ile oynayacak.

ING Basketbol Süper Lig’de her yeni sezon öncesi düzenlenen bu hazırlık turnuvasında Tofaş‘a eşlik edecek takımlar Fenerbahçe Beko, Galatasaray NEF ve Gaziantep olacak. Cevat Soydaş Basketbol turnuvasının bu sezon 22.’si düzenlencek ve turnuvanın açılış maçını Gaziantep Basketbol yapacak. Bugün saat 17.00’da Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak olan dev adamlar, Cevat Soydaş Basketbol turnuvasına galibiyetle başlamak istiyor. Günün ikinci karşılaşması ise 19.30’da Tofaş ile Galatasaray Nef arasında oynanacak.
ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ’ın 2022-2023 sezonu hazırlıkları kapsamında ev sahipliğini yapacağı Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası bu yıl da basketbol severlere heyecanlı anlar yaşatacak. Bu sezon 22.’si düzenlencek turnuvada karşılaşmalar bugün ve yarın Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak.

CEVAT SOYDAŞ KİMDİR?
Eski milli basketbolcu Cevat Soydaş, Eskişehir amatör takımlarından Güllükspor’da başlayan ve Paşabahçe’de sona eren 19 yıllık aktif basketbol yaşantısında milli formayı 38 kez giyme başarısını gösterdi. Sırasıyla Eskişehir Güllük, MKE Ankaragücü, Eczacıbaşı, TOFAŞ, OYAK Renault ve Paşabahçe takımlarında oynayan Soydaş, OYAK Renault ile Bursa Belediyespor’da antrenörlük yaptı. 1975-84 yılları arasında 9 sezon boyunca TOFAŞ formasını taşıyan Soydaş, oynadığı 221 maç ile Tofaş tarihinde en çok maç oynayan 5. oyuncu ve attığı 3498 sayı ile de Murat Konuk’un ardından en çok sayı atan 2. oyuncu olma özelliğini taşıyor. Cevat Soydaş, 2 Ağustos 2001’de geçirdiği trafik kazası sonunda hayata gözlerini yumdu.

MAÇ PROGRAMI
BUGÜN
17.00 FENERBAHÇE BEKO-GAZİANTEP BASKETBOL
19.30 TOFAŞ-GALATASARAY NEF
YARIN
17.00 1. MAÇ MAĞLUBU-2. MAÇ MAĞLUBU
19.30 1. MAÇ GALİBİ-2. MAÇ GALİBİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.