Gaziantepli Taksiciler Zam İstiyor! Taksiciler Dert Yanıyor: "Gaziantepliler binmiyor, onlara çok ağır geliyor. Yabancı turist de bir günde en fazla bir tane denk geliyor.”

Gaziantepli Taksiciler Zam İstiyor! Taksiciler Dert Yanıyor: "Gaziantepliler binmiyor, onlara çok ağır geliyor. Yabancı turist de bir günde en fazla bir tane denk geliyor.”
Gaziantep’te zararına çalıştıklarını belirten taksiciler, yapılan zam kadar gelirlerine de zam yapılmasını istediklerini belirttiler. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle, para kazanamaz hale geldiklerini belirten taksiciler, "Yerli halk binmiyor, onlara çok ağır geliyor. Yabancı turist de bir günde en fazla bir tane denk geliyor.” şeklinde konuştular.

Akaryakıt zammı ile iş yapamaz, evine ekmek götüremez hale geldiklerini belirten taksici esnafı, artık bu artışlara bir çözüm bulunması gerektiğini dile getiriyor. Her zammın kendilerine ayrı bir gider kalemini de beraberinde getirdiğini belirten taksici esnafı, “Bazen gelen çağrılar oluyor ve şoförlerimiz gidince iptal deyip vazgeçiyorlar ve boşuna gitmiş oluyorlar. Eskiden günde en az kişi başı 10 sefer yaparken şimdi 4-5 sefer ancak yapabiliyoruz. Vatandaşın binecek parası yok. Üstümüzdeki vergi yükü fazla olduğu için zorlanıyoruz. Kazancınızın yarısı zaten mazota gidiyor” Şeklinde konuştular.

İnsanların mecbur kalmadıkça taksi kullanmadıklarını belirten taksici esnafı “Mecbur kalmayan taksiye binmiyor. Artık insanlar yürüyor. 30 lira veremiyor, vermek istemiyor. Kavga bitmez. 1,5 saatte daha bana yeni sıra gelecek. Önceden ucuzdu millet binebiliyordu, para çok kazanmıyorduk ama çalışıyorduk. Şimdi de yolcu yok. Yerli halk binmiyor, onlara çok ağır geliyor. Yabancı turist de bir günde en fazla bir tane denk geliyor” dedi.

Yakıt fiyatlarının yüksek olmasından şikayet eden taksiciler “Yakıt fiyatının aşırı yüksek olması bizi perişan ediyor. Parça fiyatları o kadar yüksek ki arabamız bozulmasın diye dua ediyoruzYakıt yedek parça gibi birçok alanda gelen zamlar belimizi büktü. Kazandığımızı da yakıta veriyoruz. Müşteri buluyoruz ama artan maliyetlerden dolayı kar elde edemiyoruz” dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.