Galatasaray kural hatası mı yaptı? Gaziantep FK hükmen kazanacak mı?

Galatasaray kural hatası mı yaptı? Gaziantep FK hükmen kazanacak mı?
Galatasaray-Gaziantep FK maçını 2-1 kazanan sarı-kırmızılılar için sosyal medyada hükmen mağlubiyet iddiası yer aldı. Ancak gerçek TFF’nin kuralları yazılınca ortaya çıktı.

Galatasaray- Gaziantep FK maçı olaylı bitti. Sarı-kırmızılılar, maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya tepki gösterirken sosyal medyada ise farklı bir konu tartışılır hale geldi. Galatasaray'ın maçın bir bölümünü 2 Türk oyuncuyla oynaması kafaları karıştırdı. Gaziantep Futbol Kulübü’nün mağlup olduğu Galatasaray maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynarken sahada ise iki Türk futbolcunun kalması sosyal medyanın gündemi oldu. Ancak TFF kuralları ortaya çıkınca böyle bir hata olmadığı görüldü.

BEŞİKTAŞ'TA SERGEN YALÇIN'IN BAŞINA GELMİŞTİ
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın döneminde yine benzer bir hadise meydana gelmişti. Siyah-beyazlıların Karagümrük ile oynadığı maçta Salih Uçan kırmızı kart görmüş ve Beşiktaş sahada 2 Türk oyuncuyla yer almıştı. Sergen Yalçın ise hemen Necip Uysal'ı oyuna sokarak, sahadaki Türk sayısını 3'e yükseltmişti. Yalçın maç sonunda yaptığı açıklamada, "Dördüncü hakeme 'Türk oyuncu mu sokmalıyız?' diye sorduk. O da bize 'Sahada Üç Türk olmalı' deyince Necip'i oyuna aldık' demişti.

KURAL ORTAYA ÇIKTI!
Fakat kural ortaya çıktı. Kurala göre; Galatasaray bir hata yapmadı. Sahada 2 Türk olmasının değil; 8'den fazla yabancı olmaması önemli. Eğer takım 9 kişi kalırsa sahada tek bir Türk oyuncu da yer alabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.