Gaziantep'te Hastanelerde Randevu Kuyruğu Uzuyor! Gaziantep'te Kamu Hastanelerinde En Az Randevu 15 Günle- 20 Gün Arasına Veriliyor!

Gaziantep'te Hastanelerde Randevu Kuyruğu Uzuyor! Gaziantep'te Kamu Hastanelerinde En Az Randevu 15 Günle- 20 Gün Arasına Veriliyor!
Kente 259 yeni hekim kadrosu tahsis edilmesine rağmen hastanelerdeki personel ve hekim açığının bir türlü tamamlanamaması, kamu hastanelerinde artan istifalar artık hem vatandaşı hem sağlık çalışanlarını çileden çıkardı. Gelinen süreçte Sağlık Kenti Gaziantep’in bina ve personel yetersizliği sebebiyle sağlığı bozuldu...

  Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan  Gaziantep’te 2 milyon 130 bin vatandaş ve 500 binden fazla Suriyeli Mülteci yaşıyor. Kent genelinde bulunan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mücahhitler Ek Bina, 25 Aralık Devlet Hastanesi, Şehitkamil Devlet Hastanesi, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi ver Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmak üzere kamuya ait 7 hastane bulunuyor.

RANDEVU SORUNU SÜRÜYOR
Kentte, doktor ve sağlık personeli sayısındaki yetersizlik en büyük sorunlardan bir tanesi oluyor. Pandemi dönemiyle birlikte istifaların artması sonrası, vatandaşlar hastanelerde randevu bulmakta güçlük yaşamaya başlamış, hekimlerin baktığı hasta sayılarından da büyük artışlar yaşanmıştı.

BAKANLIK 259 HEKİM KADROSU TAHSİS ETTİ
Kent genelinde de hastanelere olan başvuruların artması sonrası iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hal alan Gaziantep sağlığı için müjdeli haber Sağlık Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından, 106.Dönem DHY Münhal doktor kadrosu atamaları kapsamında Gaziantep’e 235 Tabip  ve 24 uzman Doktor olmak üzere 259 kadro tahsis edildi.

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN, SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN DUYURDU!
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ‘’Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılacak olan 106.Dönem DHY Münhal doktor kadrosu atamalarında; Gazi Şehrimize 235 Tabip  ve 24 uzman Doktor olmak üzere 259 kadro tahsis edildi. İlimize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

YOĞUNLUKLAR DA İSTİFALAR DA ARTTI!
Müjdeli haberin ardından gözler Gaziantep’te hizmet veren kamu hastanelerine çevrildi. Hem kentten hem de çevre illerden gelen hastalar, hastanelerdeki yoğunluklarına artmasına neden oluyor. Hastanelerdeki yoğunluklar ise hem sağlık çalışanlarının hem de hekimlerinin iş yükünün artmasına ve istifaların yaşanmasına neden oluyor.

BİR GÜNDE 2 BİN 500 HASTA!
Söz gelimi ikinci basamak sağlık hizmeti sunan Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde bir günde hekimler 2 bin 500 hastaya bakıyor. Hastaneye yapılan başvuruların bu denli yoğun olması, sağlık personeli üzerindeki yükün artmasına neden olurken, artan yoğunluklara karşı çözüm bulunamıyor.

6 AYDA 770 BİN BAŞVURU!
Bölgenin önemli hastanelerinden olan Gaziantep Üniversitesi’ne ( GAÜN) bağlı olarak hizmet veren Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi de her gün binlerce hastanın tedavi edildiği önemli merkezlerden bir tanesi. Kent nüfusunun önemli bir bölümü tarafından tercih edilen hastanede 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde 770 bin vatandaş, hastaneye başvurdu.

YETERSİZLİKLER ARTIYOR!
Kentte çok sayıda sağlık çalışanı ve hekimin istifa ettiği, özellikle hekimlerin özel sektöre geçişlerinin arttığı ileri sürüldü. Kamu hastanelerindeki yoğunluk, personel ve fiziksel alan yetersizlikleri, ağır çalışma koşulları, sorunların uzun bir dönem daha tartışılmasına neden olacak gibi…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.