Araç Sigortaları Resmen Uçtu! Sigorta acenteleride dertli, vatandaşlarda dertli! Araç sigortası yapan sayısı yüzde 30 azaldı. Kasko yaptıran sayısı ise iyice düştü

Araç Sigortaları Resmen Uçtu! Sigorta acenteleride dertli, vatandaşlarda dertli! Araç sigortası yapan sayısı yüzde 30 azaldı. Kasko yaptıran sayısı ise iyice düştü
Sigorta acenteleri son zamların ardından poliçeleri yenileyemez hale geldi. Uzun zamandır poliçe yenileme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten sigorta acenteleri, “ 1 Eylül’de trafik sigortası primlerine gelen zam, işimizi iyice zorlaştırdı. Sigorta yapan sayısı yüzde 30 azaldı. Kasko yaptıran sayısı ise iyice düştü” şeklinde konuştular.

1 Eylül tarihinde yeniden zamlanan trafik sigortası ücretleri, vatandaşı zorlarken sigorta acenteleri de iş yapamamaktan şikayetçi. 1 Eylül’de yeniden belirlenen trafik sigortası ücretlerinde otomobilde indirimli sigorta ücretleri 1.900- 2.000 TL arasında değişiyor.

1 Eylül’den itibaren yeni sigorta prim aralığı şu şekilde belirlendi:

  • Motosiklet         : 360 TL – 1.050 TL
  • Otomobil            : 1.800 TL – 3.200 TL
  • Kamyon               : 4.800 TL – 8.250 TL
  • Çekici                    : 8.900 TL – 13.000 TL

KASKO YAPTIRAN KALMADI

Zorunlu trafik sigortasının zorunlu olmasına rağmen poliçe yenilemelerinin yüzde 30 düştüğünü belirten sigorta acenteleri, “ Kasko yaptıran ise hiç kalmadı diyebiliriz. Kasko ücretleri de ciddi anlamda arttı. Artan yedek parça maliyetleri nedeniyle sigorta şirketleri sürekli fiyat arttırıyor. Piyasada en düşük bedelli Egea otomobilin kasko bedeli 7 bin 500 lira oldu. Bu rakamları duyan sürücüler, kasko yaptırmaktan vazgeçiyor.” şeklinde konuştular.

TRAFİKTE CİDDİ SIKINTI OLACAK

Zorunlu poliçesi yenilenmeyen araçların trafikte ciddi sorun yaratacağını ileri süren sigorta acenteleri, “ Poliçe yenilemeleri ciddi anlamda düştü. Artık trafikte sigortasız dolaşan araç sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Yaşanan kazaların ardından hak kayıpları, mağduriyetler artacak. Yetkililerin bu konu ile ilgili ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Sigorta acenteleri olarak gidişatın iyi olmadığını görüyoruz.” yorumunu yaptılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.