Gaziantep'te Semte Göre Kira! En Eski Semtlerden Olan Hoşgör, Düztepe ve Karşıyaka'da 1+1 denilen evde kira BİN lira! Kira artışında da Avrupa’yı solladık!

Gaziantep'te Semte Göre Kira! En Eski Semtlerden Olan Hoşgör, Düztepe ve Karşıyaka'da 1+1 denilen evde kira BİN lira! Kira artışında da Avrupa’yı solladık!
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) 2022 üçüncü çeyrek verilerine göre, OECD ülkeleri arasında kira fiyatları endeksinin en yüksek olduğu ülke Türkiye oldu.

FİYATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR!
Ülke genelinde konut fiyatlarının geldiği durum bu olurken Gaziantep’te de manzara değişmedi. Kent genelinde konut fiyatları, ülke genelinde olduğu gibi yüzde 110’ları aşan oranlarda arttı. Söz gelimi geçtiğimiz yıl 400 bin TL olan ikinci el konut fiyatları 2022 yılında 800 bin TL’ye kadar yükseldi. 3+1 konutlarda ise bu oran 1 milyon TL’yi aştı. 2+1 ve 3+1 sıfır konutlar ise ateş pahasına satılıyor. Kentte yeni yapılmış 2+1 daire fiyatı 1 milyon 59 bin TL. Yeni yapılmış 3+1 daire fiyatı ise 2 milyon TL’den başlıyor.

GAZİANTEP'TE KİRALAR VATANDAŞIN KABUSU OLDU!
Gaziantep’te de konut fiyatlarında olduğu gibi kira bedellerinde artış oranı korkutuyor. Binlerce vatandaş, yüksek fiyat ve kredi faiz oranları nedeniyle ev sahibi olamıyor. Kira bedellerinin de fahiş oranlarda artması, vatandaşların gelirinin önemli bir bölümünü kira bedeli olarak ödemesine neden oluyor.

GAZİANTEP'TE SEMTE GÖRE KİRA!
Söz gelimi 5 bin 500 TL asgari ücret alan bir vatandaş, yaşadığı semte göre kira ödemek durumunda kalıyor. Düztepe ve Hoşgör Mahallesi’nde bin TL kira ödeyen bir vatandaş, Karataş Mahallesi’nde 2+1 daire için 3 bin TL kira ödemek durumunda kalıyor. Kentte yaşanan kira fiyat uçurumu önümüzdeki günlerde de vatandaşın belası olmaya devam edecek gibi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.