Ekonomide kritik hafta: İhracat verileri Gaziantep'ten duyurulacak

Ekonomide kritik hafta: İhracat verileri Gaziantep'ten duyurulacak
Türkiye'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir ekonomik veri gündemi beklerken gözler bir yandan büyüme, ihracat ve enflasyon gibi rakamlarda bir yandan da eylülde açıklanması beklenen Orta Vadeli Program'da (OVP) olacak.

Gelecek hafta salı günü 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verilecek araya rağmen ekonomi gündemi daha da hareketlenecek.

Pazartesi günü, ağustos ayına ilişkin ekonomik güven endeksi belli olacak. Endeks, temmuz ayında yüzde 0,2 azalarak 93,4 değerini almıştı.

Piyasaların gözü, 31 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verisinde olacak. Bu yılın nisan-haziran dönemine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verileri TÜİK tarafından saat 10.00'da duyurulacak. Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 11, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3 büyümüştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilk çeyrekte elde edilen yüzde 7,3'lük büyüme rakamını anımsatarak, "İkinci çeyrekte bunun da üzerinde bir büyüme bekliyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İhracat Gaziantep'ten duyurulacak
Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından da ağustos ayına ilişkin geçici dış ticaret verilerinin 2 Eylül Cuma günü açıklanması bekleniyor. Dış ticaret verileri, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe tarafından Gaziantep'te duyurulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.