Gaziantep'te mobilyacıların hedefi ilk 3’te olmak… Mobilya Kent Projesi’nin tamamlanması ile vites yükseltecek.

Gaziantep'te mobilyacıların hedefi ilk 3’te olmak… Mobilya Kent Projesi’nin tamamlanması ile vites yükseltecek.
Türkiye’nin en büyük sanayi ve üretim merkezlerinden olan Gaziantep’te, mobilya sektörü ihracat potansiyelinin artırmaya devam ediyor.

2020 yılında 500 milyon dolar, 2021 yılında 387 milyon dolar, 2022 yılının 7 aylık döneminde ise 257 milyon 539 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren sektör, Mobilya Kent Projesi’nin tamamlanması ile vites yükseltecek. Projenin tamamlanması ile vites yükseltecek olan mobilyacılar, yıllık 2 milyar dolar hedefiyle çalışacak.

Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’nde planlanan ve bölgeye cazibe katacak olan Mobilya Kent Projesi’nde sona gelindi. Kentte bulunan bin 500 mobilya üreticisinin proje ile bir araya gelecek. Mobilya ihracatında 5.sırada yer alan Gaziantep, projenin tamamlanması ile yıllık 2 milyar dolar ihracat hedefiyle, ilk 3’te yer alacak.

5’İNCİ SIRADAKİ YERİMİZİ KORUDUK
Mobilya Kent Kooperatifi ve Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği (GİMOB) Başkanı Pınar Tümüklü, 8 yıldır beklenen Mobilya Kent Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gaziantep’in mobilya ihracatında 5. sırada olduğunu söyleyen Tümüklü, “İlimizde kurumların mobilya ihaleleri Gaziantep’e verilmiyor. Gaziantep’teki bütün kurumlar bizim hangi konumda olduğumuzun farkında değiller. 2020 yılında 500 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirmiştik. Bu yıl pandemi ile birlikte geriledi ama 5. sıradaki yerimizi koruduk. Kayseri yine 4. Kayseri’yi Gaziantep olarak geçeceğiz.’’

İŞLETMELER DAĞINIK DURUMDA…
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Ur-Ge projesiyle de mobilya sektöründe yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen Tümüklü, “Şu an işletmeler dağınık bir durumda. Mobilya kent başladıktan sonra, havaalanına olan yakınlığımız, Ortadoğu pazarına yakınlığımız mobilya sektörümüz için yeni bir dönemi başlatacak. Mobilya Kent yaklaşık 8 yıllık bir süre. Toplamda 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alan. İlk etapta 350 dönümlük 86 dükkân ve 2 ticari alanın tapusu geldi. Kısa süre içerisinde temeli atılacak. 3 yıl içerisinde 2 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde de Gaziantep’in mobilya sektöründe ki potansiyelini ortaya koyarak bu alanda Türkiye’de ilk 3’e gireceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.