Gaziantepli Otelciler dertli: Elektrik faturası adı altında gasp ediliyoruz.

Gaziantepli Otelciler dertli: Elektrik faturası adı altında gasp ediliyoruz.
2022 yılında turizm sektörünün gayet iyi bir başlangıç yaptığını belirten otel işletmecileri en büyük sıkıntılarının elektrik faturaları olduğunu dile getiriyor. İşletmeciler, elektrik ödemelerini fatura karşılığı gasp olarak nitelendiriyor.

Gaziantep’te turizm sektörünün durumu ile ilgili görüştüğümüz otel işletmecileri, 2022 yılında otellerin doluluk oranının gayet iyi olduğunu belirterek, “ Turizm sektörü yaklaşık 1 -2 yıldır pandemiden dolayı çok sıkıntılar yaşadı. Tamamen müşteri sistemi çökmüştü. Biz bu süreç içerisinde ayakta durmaya çalıştık. 2022 turizm sektöründe çok iyi başladı, Gaziantep kültür turizmini çok iyi değerlendirdi. Konaklamada daha çok Gaziantep tercih edildi. Çünkü Gaziantep denince gastronomi, Gaziantep kalesi, müzeler, bakırcılar gibi Gaziantep’in zenginlikleri ile doluluk oranlarımız bütünleşti. Bizim düşüncemiz 2022-2023’e girerken bu doluluk oranı ile girmek. Gaziantepli olmanın şansını iyi kullanıyoruz” yorumunda bulundular.

Otellerin en büyük sıkıntısının elektrik faturaları olduğunu belirten Gaziantep Otelciler Odası Eski Başkanı Ahmet Yılmaz, “Biz buna elektrik faturası demiyoruz elektrik faturası adı altında gasp ediliyoruz. Benim işlettiğim işletmede 30 civarı odamız var. Küçük bir otel. Bu ay gelen elektrik faturası 63 bin 568 lira fatura geldi. Biz bu faturayı öderiz. Ama vicdanen kabul etmiyoruz. Biz buna gelirimize gasp edilme diyoruz” dedi.

“ELEKTRİK FATURALARINDAN ŞİKAYETÇİYİZ”

Konut fiyatlarının 3 kat artmasının turizm sektörünü de etkilediğini belirten Yılmaz, “ turizm sektörü kendi bünyesi içinde kendini geliştirebilen sektör. Kiraların çok yüksek artışı bizi de olumsuz etkiledi. Aa biz kiralardan daha çok elektrik faturalarından şikayetçiyiz. Bununla ilgili derdimizi kimseye anlatamıyoruz” şeklinde konuştu.

Günlük kiralık verilen evler hakkında açıklama yapan Yılmaz, “Günlük kiralık evler bir dönem çok sıkıntıydı. Şimdi il emniyet müdürümüz kaymakamlarımız ve valimizin çalışmaları sonucunda bunların büyük bir oranı kapatıldı. Çok az bir kısım kaçak çalışıyor. Ama bu bizi pek etkilemiyor” dedi.

2022’DE 5-6 TANE 5 YILDIZLI OTELLERİMİZ AÇILDI

Gaziantep’te düzenlenen etkinlik ve fuarların oteldeki doluluk oranını iyi etkilediğini belirten Yılmaz, “Gaziantep fuarlarda etkinliklerde çok zengin bir şehir. Özellikle büyük fuarlarda Orta doğu halı fuarları, ayakkabı fuarları, buna benzer mobilya fuarı olsun bu fuarlarda tabii konaklama sıkıntısı yaşadık. Ayrıca otellerimiz de çoğaldı. 2022’de 5-6 tane 5 yıldızlı otellerimiz açıldı. Bu da yatak sayısını bayağı arttırdı. Güvenlik turizm şartı getirdiler. Bu belgeyi otellerimiz aldı. Bundan sonra inşallah Gaziantep turizm 2023’de de  2022 devamı olur diye düşünüyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.