Doğal gaz desteği başlıyor! 1150 TL’ye kadar ödeniyor! Başvurular e-Devlet’ten… Doğal gaz desteği!

Doğal gaz desteği başlıyor! 1150 TL’ye kadar ödeniyor! Başvurular e-Devlet’ten… Doğal gaz desteği!
Milyonlarca haneyi kapsayan doğal gaz destek ödemelerinde ikinci ödemenin yapılacağı tarih belli oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ikinci ödemenin ekim ila kasım ayları arasında yapılacağını belirtirken yıllık 450 ile 1150 TL arasında değişen destek ödemesi başvurularının da alınmaya başladığını belirtti.

YILLIK 450 İLA BİN 150 TL ARASINDA ÖDEME YAPILACAK

Bakan Dönmez, ‘doğal gaz tüketim desteği’ için başvuruların alınmaya başlandığını hatırlattı. Yılda iki kez olan doğal gaz desteğinde ilk ödeme mart ve nisanda yapılırken ikinci ödeme ise ekim-kasımda olacak. Bu yıl ilk kez uygulamaya alınan destek kapsamında daha önce 330 bin haneye yardımda bulunuldu. Fatih Dönmez, konuyla alakalı açıklamasında, “Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, yıllık 450 ila bin 150 TL arasında verilecek olan doğal gaz tüketim desteği için başvurular alınmakta olup, bu alanda 4 milyon haneye destek sağlanması hedefleniyor” dedi.

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN YAPILIYOR

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan başvuruda bulunabiliyor. Doğal gaz desteği başvurusu yapmak isteyeler için daha önce yayımlanan şartlar ise şöyle; yardım için öncelikli kriterin hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması isteniyor. Ayrıca başvuru yapacak olan kişilerin üzerine kayıtlı mülk bulunup bulunmadığına bakılıyor. Doğal gaz yardımı verilebilmesi için hanenin yaşadığı bölgede doğal gaz altyapısı olup olmadığı da önemli. Kişilere ödenecek olan meblağ ısı haritasına göre belirleniyor. Ödemeler yılda iki kez gerçekleştiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.