Yüze Ağda Yapılır mı?

Yüze Ağda Yapılır mı?

Ağdalar ne tür üretilirse üretilsin uzun vadeli kullanım sonrasında bazı yan etkiler görülebilir. Ağda kullanımı direkt olarak zararlıdır demek yanlıştır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Örneğin ağda türü ne olursa olsun cilde uygunluğu önemli bir kıstastır. Birçok kadın ve erkeğin soğuk ağda gibi farklı ağda çeşitlerine karşı alerjisi olabilir. Ağdaya karşı hassasiyeti ya da alerjisi olan ciltlerde uygulamanın ısrarla yapılması, deride ciddi problemlere yol açabilir. Ev şartlarında hazırlanan doğal ağda, çam sakızı ağdası, sir ağda ya da soğuk ağda fark etmeksizin bazı ciltlerde bu uygulamalar alerjiye sebep olabilir.

Sir ağda, tüyleri koparırken derinin üst kısmını da alır. Bu peeling yani ölü deriden kurtulma şeklinde de görülebilir.

Ağda Öncesi Cilt Temizliği

Yüze uygulanacak olan ağda ürünleri, özenle seçilen doğal ürünlerden oluşmalıdır. Bu işlem öncesinde cildin yeterince temizlenmesi de önemli bir yer tutar. İyice temizlenmeyen bir cilde uygulanan ağda, işlem sonrasında sivilcelere sebep olabilir. Ciltteki ölü deriler, makyaj, toz ve hatta ellerinizde bulunan kirler dahi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle yüz bölgesindeki tüyleri almadan önce ellerinizi ve yüzünüzü iyice temizlemelisiniz. Ölü derileri cildinizden uzaklaştıran narin ve sağlıklı bir ürünle cildinizi güzelce yıkamalısınız.

Yüze Yapılan Ağda Uygulaması Ne Kadar Doğru?

Ağdanın yüz bölgesinde kullanımı uzun vadede cilde zarar vermez fakat istisnai durumlar mutlaka oluşabilir. Kullanılan ağda ürünlerinin cilde uygunluğu, alerjik reaksiyona sebebiyet verip vermediği ve içeriği gibi birçok önemli faktör bulunur. Bu noktada tüm cilt tiplerine uygun üretilen Bioder yüz için ağda bantları, cildinizin hassaslığına uyum sağlar ve bitkisel içeriği sayesinde herhangi bir alerjik etkiye sebebiyet vermez.

Ağda Sonrasında da Dikkat Edilmeli

Yüze uygulanan ağda sonrasında yaşanabilecek sivilce sorununun ortadan kaldırılması için cilde çok sık dokunmaktan kaçınmak gerekir. Cilde uygulanan kremlerin yağlı olmamasını tercih edebilirsiniz. Cildinizi her sabah uyandığınızda ölü derilerden arındıracak bir ürünle yıkayarak güne başlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.