Okul Öncesi Eğitimin Önemi
Okul öncesi dönem, çocukların hayatına bilişsel-zihinsel-algısal olarak giriş yapacağı bir süreçtir. Çocuklar yaşadıkları alanı anlamak için hikayelere ve kendilerini ifade edebilmek için de etkileşimli iletişime ihtiyaç duymaktadır. Bu açıdan okul öncesi hikaye kitapları hayatlarına girdiği zaman da olumlu bir şekilde değişim süreci başlamaktadır. Kitapları okuyarak, etkili bir şekilde iletişime geçen çocukların iletişim becerileri, öğrenme çabaları da gelişmektedir. Bu noktada çocuklar için özel hazırlanan okul öncesi eğitim seti bilinçli aileler tarafından okul öncesinde kullanılmakta ve çocuk gelişimine katkı sağlamaktadır.
Okul Öncesi Eğitimin Önemi
İnsan beyninin temel gelişimi erken çocukluk döneminde başlar. Bu açıdan ebeveynler, okul öncesi süreçte çocukları kitaplar ile tanıştırır. Bu noktada onlara sağlanan okul öncesi hikaye kitapları çocukların hayal dünyasını geliştirir. Okul öncesi dönemde hayatı öğrenmeye çalışan çocuklar okul öncesi eğitim seti ile sosyalleşme becerilerini de geliştirirler. Çocuklar onlara okumuş olduğunuz hikaye kitaplarındaki karakterlerden örnek alırlar ve onları taklit ederler. Çocukların gelişimlerini olumlu yönde etkileyen ve onlara dünyanın kapılarını açan okul öncesi hikaye kitapları öğrenme ihtiyacı olan çocuğa çok büyük faydalar sağlamaktadır. Okul öncesi hikaye kitapları içeriğinde yer alan kahramanların davranışları, başlarına gelen olaylar, kararları ve bu karaların sonuçları çocuklar için yönlendirici olmaktadır. Hayali kitap kahramanı ile kurulan empati çocuğun gelişimi bakımından çok önemlidir; kendi kararlarını kendisinin vermesi, doğruyu seçmesi ve bilişsel beceriler kazanılır.
Çocuk Gelişiminde Eğitim Setleri
Okul öncesi eğitim setine sahip olan çocukların gelişimleri sınırlı kalmaz ve öğrenecekleri yeni sözcükler, olay örüntüleri ve sosyal ve psikolojik anlamda gelişim olarak kendini gösterebilir. Bu bakımdan okul öncesi eğitim seti çocukların bilgi dağarcığını geliştirmekte iletişim becerileri ve öz güvenini desteklemektedir. Bu setler ile öğrenilen bilgiler, çocuğun dünyaya olduğundan daha geniş bir bakış açısı ile bakmasını sağlar. Olayların karşısında çok farklı bakış açıları geliştiren çocuklar hayatlarının her döneminde bu algı düzeyi ile yaşarlar. Okul öncesi yapılan bu çalışmalar çocuğun dil gelişimi ve de erken yazım yeteneğini de desteklemektedir. Çocuklarınızın gelişimi için önemli bir yere sahip olan okul öncesi eğitim seti başka bir açıdan bakıldığı zaman ebeveyn ve çocuk etkinliği olarak da görülür. Anne ve babalar çocukları ile olan ilişkinizi kuvvetlendirmek için bu aktiviteyi yapmaktadır. Bu durum çocuğun psikolojik gelişimine de katkı sağlamaktadır. Çocukları erken yaşta başladığı eğitim süreci onları psikolojik, sosyal, bilişsel, zihinsel bakımdan olumlu etkilemektedir.
Okul Öncesi Eğitim Kitapları
Çocuklar okul öncesi hikaye kitapları ile okul döneminin başlamasına gerek kalmadan okuma yazma becerilerini geliştirmeye başlar. Çocukların hem ruhunu hem de beynini besleyen kitaplar onların ufkunu geliştirerek, yaşamı algılamasını kolaylaştırmaktadır. Daha fazla kelime, cümle hatta hikaye öğrenen çocuklar olumlu değişimleri ile kendine güvenen bireyler haline gelir. Okul öncesi çocukluk döneminde kitapların dünyası ile tanışan çocuklar hayata daha sağlam adımlarla bağlanır ve güçlü zihinsel, sosyal ve de bilişsel beceriler ile aynı yaşta olan diğer çocuklar ile farklı özellikte ve beceride olmaktadır.
Okul Öncesi Kitapların Faydaları
- Çocuklar kendilerini kitaplarda tanıdığı karakterlerin yerine koyarak empati duygusu geliştirir.
- İnsan ilişkilerinde ve duygu kavramasında başarı sağlayarak, sosyal yeteneklerini geliştirirler.
- Öğrendiği yeni sözcükler ile gelişen kelime dağarcığı sayesinde dil gelişimi olumlu yönde etkilenir.
- İletişim becerilerini geliştirerek, çevreden olumlu tepkiler ile karşılaşır ve özgüven kazanır.
- Okul öncesi eğitici hikaye kitapları sayesinde ilk öğrendiği bilgiler ile dünyasını genişletir.
- Anne baba ve çocuk arasındaki bağ kitaplar sayesinde güçlenir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.