Gaziantep Bu Görüntüyü Hak Ediyor mu? Gaziantep'te 'İğne atsan yere düşmez' dedirten 'HASTANE' görüntüsü!! Gaziantep Çözümsüz Mü ARTIK?...TIKLA İZLE

Gaziantep genelinde kamu hastanelerinde yaşanan ve her geçen gün artan yoğunluk sorunu bir kez daha kendini gösterdi. Covid-19 vakalarının da arttığı Gaziantep’te 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde kaydedilen görüntüler pes dedirtti. Randevu alarak hastaneye gelen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk, kamu hastanelerinde yaşanan sıkıntıları bir kez daha gündeme taşıdı.

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan  Gaziantep’te, Suriyeli mülteciler ile birlikte 2,5 milyondan fazla insan yaşıyor. 5 kamu hastanesinin bulunduğu kentte, hastanelerde büyük yoğunluk yaşanıyor. Hekim istifalarının arttığı, sağlık personeli sayısının ise yetersiz olduğu kentte, hastanelerde yaşanan yoğunluklara çözüm bulunamıyor. Kamu hastanelerinde yığılma nedeniyle günlerce randevu almak için bekleyen vatandaşlar, muayene olabilmek için ise dakikalarca hatta saatlerce sıra beklemek durumunda kalıyor.

YOĞUNLUKLAR PES DEDİRTTİ
Geçtiğimiz gün 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde kaydedilen görüntüler, sağlıkta gelinen noktayı gözler önüne serdi. 300 Yataklı Ek Bina inşaatı nedeniyle bazı binaların yıkıldığı hastanede, tüm hastaların tek bir noktada toplanması nedeniyle yoğunluklar arttı. Polikliniklere gelerek muayene olmak isteyen vatandaşların oluşturduğu yoğunluklar, Covid-19 aşısı için başvuran insanlar nedeniyle yaşanan yoğunluk sorunu, hastanenin sıkıntılarının artmasına neden oldu.

5 DAKİKADA BİR HASTA!
Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan 5 dakikada bir hasta kuralı nedeniyle hastalara yeterli oranda vakit ayıramayan hekimler, yoğunluktan şikayet ederken, sağlık çalışanları ise iş yükünün artması nedeniyle zor saatler yaşıyor.

EKİ BİNA İNŞAATI DURDU!
Hastane kapasitesinin geliştirilmesi için yapımına başlanan 300 yataklı ek bina inşaatının durması, hastanede yoğunluk sorununun daha da artmasına neden oldu. 300 Yataklı Ek Bina İnşaatı kapsamında bir kısım binaları yıkılan hastane, elde kalan sınırlı alan ile hastalara hizmet vermeye çalışıyor ancak merdivenlere kadar taşan yoğunluklar hastanenin içinde bulunduğu içler acısı durumu gözler önüne serdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.