İnşaat demiri fiyatlarında düşüş yaşanıyor! 1 ton inşaat demiri kaç TL'ye düştü? Bu düşüşler konut fiyatlarına yansırmı

İnşaat demiri fiyatlarında düşüş yaşanıyor! 1 ton inşaat demiri kaç TL'ye düştü? Bu düşüşler konut fiyatlarına yansırmı
İnşaat demiri piyasasında anlık fiyat gelişmeleri yaşanmaya devam ediliyor. Hem küresel manada hemde Türkiye'nin ekonomik koşullarından dolayı inşaat demiri fiyatları düşmeye devam ediyor. 1 ton inşaat demiri kaç TL oldu?

İnşaat sektöründe maliyet hesaplamalarının yapılabilmesi için yapı malzemelerinin fiyatları günlük olarak takip ediliyor. İnşaat maliyetlerinde önemli bir kalem teşkil eden inşaat demiri de sıklıkla fiyat araştırması yapılan alanlardan birisi oluyor. İnşaat demiri piyasasında son günlerde çok kritik fiyat gelişmeleri yaşanmaya başlandı. İnşaat demiri piyasasında son durum nedir? İnşaat demiri fiyatları ne kadar oldu? İnşaat demiri piyasasında bugün hangi gelişmeler oldu?

İNŞAAT DEMİRİ GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ

İnşaat demiri piyasasındaki günlük gelişmeler çok yakından takip edilmeye devam ediliyor. Demir fiyatlarında bir süredir fiyat düşüşleri yaşanıyordu. Bugün gün içerisinde fabrikalar demirin ton fiyatı olarak KDV hariç olmak üzere 600 – 640 dolar aralığında fiyat verdiler. Bu fiyat seviyesinin çok kritik bir anlamı bulunuyor. Bir önceki yükseliş hareketi de bu seviyede başlamıştı. Demir fiyatlarının yeniden bu seviyeden yükselişe geçip geçmeyeceği merak ediliyor.


İnşaat demiri fiyatlarında düşüşler meydana gelmiş olsa da tüm gözler FED toplantısına çevrilmiş durumda. FED’in faiz artırımı kararına göre hem emtialarda hem de dolar kurunda yükselişler yaşanması bekleniyor. Böylesi bir gelişme inşaat demiri fiyatlarını da etkileyecek. Ancak şu anda fiyatların hangi yönlü olduğu pek kestirilemiyor.


İnşaat demiri fiyatları hakkında yapılan uzman değerlendirmelerinde talep konusuna özellikle dikkat çekildi. Hem iç piyasada hem de dış piyasada inşaat demiri için olabilecek en uygun fiyatlar bulunuyor. Bu fiyatları değerlendirmek isteyenler talep artışı meydana getirirlerse tamamen bundan kaynaklı bir fiyat artışı bekleniyor.

İNŞAAT DEMİRİ GÜNCEL FİYAT LİSTELERİ!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.