Gaziantep'te, evlilik hazırlığı yapan birçok çift artık ikinci el mağazalardan evlerini diziyor!

Gaziantep'te, evlilik hazırlığı yapan birçok çift artık ikinci el mağazalardan evlerini diziyor!
Zam yağmurundan iğneden ipliğe her ürün nasibi alırken, vatandaş ihtiyaçlarını karşılamak için her yolu deniyor. Gaziantep'te sıfır eşya almaya gücü yetmeyenler, ikinci el mağazalarından alışverişe yöneldi. Esnaf, evlilik hazırlığı yapan birçok çiftin de ikinci el mağazalarından evlerini dizdiğini belirtiyor.

Sıfır beyaz eşya fiyatları uçtuğunu belirten Gaziantep'te çarşı esnafı  “Eskiden kimse ikinci eli beğenmezdi. Tayini çıkan, boşanan ya da öğrenciler, ikinci el mağazalarından alışveriş yapardı. Artık her kesimden müşterimiz var. Evlilik hazırlığı yapan çiftler bile çarşımızda eşya bakıyor. İnsanlar da haklı zam gelmeyen hiçbir ürün kalmadı, güçleri yetmiyor alamıyorlar” dediler.

EV DIZENLER ARTIK SIFIR EŞYA PEŞINDE DEĞIL

Gaziantep Eskiciler Çarşısı’nda ikinci el mağazası işleten Adem Korkmaz “Eskiden kimse mecbur kalmadıkça ikinci el beyaz eşya almazdı. Ev eşyasını değiştirmek zorunda kalan vatandaşlar da lazım oldukça artık bizden alışveriş yapmak istediklerini söylüyorlar. Sıfır eşyalarda fiyatların çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Haklılar piyasanın durumu belli.

Eskiden en temiz buzdolabı 1500-2000 TL arasıyken şu anda 4-5 bin civarına yükseldi. Evlenenler özellikle buraya gelip iyi bir fiyat araştırması yapıyor. Onlar da haklı güçleri yetmiyor alamıyorlar. Ev dizenler artık sıfır eşya peşinde değil. Artık insanlar dayanıklı ürün almaktan vazgeçti. İşimi görsün yeter diyorlar.” Sözleri ile zamların vatandaşın tercihini değiştirdiğini ifade etti.

SATACAK ÜRÜN BULAMIYORUZ

İkinci el mağazası işleten  Mehmet Ali Çetin ise “Önceden insanlar sıfır alıp, ihtiyacı olduğunda veya başka bir şehre gideceği zaman bize satarlardı. Ama şu anda insanların sıfır bir eşya alabilecek gücü kalmadı. Tabi bu durumda bizde de ürün olmuyor. Çünkü artık kimse elindekini satmıyor. Eskimiş eşyasını yenilemeyi düşünmüyor. Tabii bizde de ürünlere zam geldi. Yedek parçanın fiyattı artıkça biz de fiyatları arttırıyoruz. Bir buzdolabının motoru 1.000 lira gazı 500 lira. Dolayısıyla ikinci el ürünlerin de fiyatı arttı.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.