Gaziantep'e Koronavirüs Uyarısı!

Gaziantep'e Koronavirüs Uyarısı!
İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, koronavirüs salgını konusunda Gazianteplileri uyardı ve önlem almaya çağırdı. Vaka sayılarının yeniden artığına dikkat çeken Sağlık Müdürü Tiryaki, özellikle kapalı alanlarda maske takma konusunda vatandaşların dikkatli davranması gerektiğini kaydetti.

Tüm ülkede olduğu gibi Gaziantep’te koronavirüs vaka sayıları artmaya başladı. Artan vaka sayıları sonrası İl Sağlık Müdürü Mutlu Tiryaki, vatandaşların maske konusunda tedbir almasını gerektiğini ifade etti. 

KAPALI ORTAMLARDA KESİNLİKLE MASKE TAKILMALI 

Herkesin kendi önlemini almasının önemli olduğu dile getiren Sağlık Müdürü Tiryaki,” Virüs kapalı ortamda daha hızlı bulaşıyor. Toplu taşıma, cenaze ve düğün ortamlarında olabildiğince uzak durulmalı. Bu alanlar virüsün süper bulaştırıcı olduğu alanlar. Vatandaşlar bu ortamlarda kesinlikle maske takmalı ve maskelerini çıkarmamaya özen göstermeli.Panik yapılmamalı, ama önlem almaktan da geri durulmamalı. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla temas azaltılmalı ve bu kişiler yapmamışsa aşı konusunda hatırlatma dozlarını yapmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

ACİLLERDE YOĞUNLUK YOK

Acillere başvuru yapanların çoğunun covid kaynaklı olmadığını söyleyen Tiryaki, “Gaziantep’te şu anda bir tane pandemi hastanemiz mevcut. Bu da Ersin Arslan Hastanesi Mücahitler Ek Bina. Burada yatış konusunda doluluk oranı yüzde 5. Şu an için hem acillerimizde hem de hastane yatışlarımızda bir sorun görünmemekte. Hastanelerde genel olarak covid sonrası bir yoğunluk mevcut. Bunun dışında hastanelere mevsimsel nedenlerden kaynaklı başvurular söz konusu. Bu durumu da normal görüyoruz. Bizler olası aksi bir duruma karşı önlemlerimizi almış durumdayız.”

KAPANMA YOK TEK ÇARE AŞI 

Covid’den kaynaklı tekrardan kapanmaların olmayacağına dikkat çeken Tiryaki, “Herkes kendi önlemini alsın, aşısını yaptırmayan vatandaşları aşı olmaya davet ediyorum. “İnsanların birçoğunda hala aşıya güven sorunu var. O yüzden biz uyarılarımızı tekrarlıyoruz. Aşı sıkıntılı bir şey olsaydı ben yapmazdım. Ben kendi adıma örnek vereyim. Ben de bu hastalığı atlattım. Bu hastalığı en kötü zamanda ağır şekilde atlattım. Sonra aşılar çıkmaya başlayınca iki doz Sinovac ve bir doz Biontech aşısı yaptırdım. Yakın zamanda da ikinci Biontech aşısını yaptırdım. Yani sıkıntılı olsaydı, yaptığım aşılarda sorun olsaydı kendimde bir yan etki ya da bir sorun oluşurdu.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.