Konut fiyatlarında Avrupa’yı solladık! Gaziantep'te konut fiyatlarında Türkiye ile Yarışıyor...

Konut fiyatlarında Avrupa’yı solladık! Gaziantep'te konut fiyatlarında Türkiye ile Yarışıyor...
2022'nin ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye'de ev fiyatları yüzde 110 yükselirken Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde konut fiyatlarında yaşanan artış oranı ortalaması ise aynı dönemde yüzde 10 oldu. Gaziantep’te de geçtiğimiz yıla oranla konut fiyatları yüzde 100’ü aşan oranda arttı. Bu yönüyle Gaziantep, Türkiye’de konut fiyatlarının en pahalı olduğu iller arasında yer aldı.

Türkiye’de konut fiyatları aldı başını gidiyor. Her geçen gün inşaat maliyetlerine paralel olarak sıfır konut fiyatları yükselirken, ikinci el konut fiyatları da artmaya devam ediyor. Söz gelimi 2+1 konut fiyatı 1 milyon TL’ye ulaşırken, ikinci el konutlarda ise bu oran 800 bin TL’ye kadar yükseliyorKONUT FİYATLARI YÜZDE 110 ARTTI

Türkiye’de konut enflasyonu bu yönüyle tepkilere neden olurken bir araştırma ülkedeki konut fiyatlarındaki artışların ne denli yüksek olduğunu gözler önüne serdi. AB İstatistik Ofisi (Eurostat) 2021 ile 2022 ilk çeyrekleri arasında konut ve kira fiyatlarının yıllık ne kadar yükseldiğini açıkladı. Buna göre Türkiye'de ev fiyatları yüzde 110 yükselirken Avrupa’da artış oranı ise yüzde 10 oldu.

FİYATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR!

Ülke genelinde konut fiyatlarının geldiği durum bu olurken Gaziantep’te de manzara değişmedi. Kent genelinde konut fiyatları, ülke genelinde olduğu gibi yüzde 110’ları aşan oranlarda arttı. Söz gelimi geçtiğimiz yıl 400 bin TL olan ikinci el konut fiyatları 2022 yılında 800 bin TL’ye kadar yükseldi. 3+1 konutlarda ise bu oran 1 milyon TL’yi aştı. 2+1 ve 3+1 sıfır konutlar ise ateş pahasına satılıyor. Kentte yeni yapılmış 2+1 daire fiyatı 1 milyon 59 bin TL. Yeni yapılmış 3+1 daire fiyatı ise 2 milyon TL’den başlıyor.

KİRACI OLMAK DA ZOR!

Satılık konutlarda durum böyle iken Gaziantepli vatandaşlar için ev sahibi olabilmek adeta hayalden öteye gidemiyor. Öte yandan kiralık konutlarda da 2 bin TL’nin üzerine çıkan kira bedelleri vatandaşın bütçesini zorluyor.  Söz gelimi kentte 2+1 daireler için istenen kira bedelleri 2 bin 500 TL ila 4 bin TL arasında değişiyor. 3+1 dairelerde ise 3 bin 500 TL’den başlayan kira bedelleri 8 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kentte oluşan kiralık ve satılık konut balonu ise önümüzdeki yıllarda da vatandaşın başına bela olmaya devam edecek gibi…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.