Maskeli günler geri mi dönüyor? Covid-19 vaka sayıları son haftalarda hem dünyanın farklı noktalarında hem de Türkiye'de artışa geçti.

Maskeli günler geri mi dönüyor? Covid-19  vaka sayıları son haftalarda hem dünyanın farklı noktalarında hem de Türkiye'de artışa geçti.
Covid-19 pandemisinde yaklaşık 2,5 yıl geride kalırken, vaka sayıları son haftalarda hem dünyanın farklı noktalarında hem de Türkiye'de artışa geçti. Bazı ülkeler, maske takmayı zorunlu hale getirmeyi düşünürken, uzmanlar sonbahardan itibaren ülkemizde de maske kullanımının başlaması gerektiğini dile getiriyor.

Bahar aylarında sona erdirilen maske kullanma zorunluluğu, sonbaharda tekrar gelecek gibi görünüyor.  Uzmanlar, pandemide altıncı dalganın yaklaştığını belirtiyor ve koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı ile mücadelenin henüz sona ermediği uyarısını yineliyor.

Birçok ülkede vakalardaki yükseliş, Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 adlı alt varyantlarının yayılması sonucu gerçekleşiyor. Ülkemizde de son haftalarda vakalarda yaşanan yükseliş, kış ayları öncesi korkutuyor.

MASKE TAKAN KALMADI

Öte yandan maskeler, vatandaşın gündeminden çoktan çıkmış görünüyor. Sokaklarda ve toplu taşıma araçlarında maske takana rastlamak pek mümkün görünmüyor. Büyük yoğunluğun yaşandığı toplu taşıma araçlarında bir veya iki kişi dışında maske takana rastlanmıyor. Uzmanlar, sonbaharda maske takmanın tekrar zorunlu olabileceğini belirtirken, vatandaşın tekrar maskeye dönüşü zor olacak gibi görünüyor.

MASKE FİYATLARI DA YÜKSELİR

Bir dönem ciddi satış rakamlarına ulaşan maskeler, zorunluluğun kalkması ile birlikte alışveriş listelerinden çıkarılmıştı. Şimdi 50’lik paketleri 20-25 TL’den satılan maskelerin fiyatlarında satış olmadığı için fazla yükseliş olmadığını belirten üreticiler, “Talep olmadığı için maske fiyatları yatay olarak seyrediyor. Ancak her şeyde olduğu gibi maskelerin girdi fiyatlarında da ciddi artışlar oldu. Zorunluluğun tekrar başlaması halinde maske fiyatları da uçacaktır.” yorumunu yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.