Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Demirci: 'Değişen bir şey yok, batıyoruz''

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Demirci:  'Değişen bir şey yok, batıyoruz''
Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, yeni İFK düzenlemesine tepki gösterdi. Eczacıların zor durumda olduğunu kaydeden Demirci, “Değişen hiç bir şey yok, batıyoruz'' dedi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, tüm ilaçlara yüzde 25 zam getirildi, eczacıların karlılık oranları ise artırıldı. Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, İFK düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

''GELECEĞİ KURTARACAK ÇÖZÜMLER GETİRİLMELİ''
Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, ''İFK, eczacılar için sözde iyileştirme ve ilaç zammıyla yayınlandı. İFK, eczacı için bu ortamda kazandıran değil kaybettiren bir paradigmaya sahip. Bizim için özeti şu; Değişen hiç bir şey yok, batıyoruz! O yüzden; hak verilmez alınır ilkesiyle mücadele etmek zorundayız. Günü değil, geleceği kurtaracak çözümler getirilmeli. Kararname; 13 yıldan beri kaybettiren mantığından uzaklaşarak düzeltilmeli ve gelecek için; kademeler arası geçiş, ilaç fiyat artışına bağlı olarak güncellenmeli.''

İLAÇ FİYATLARINA ZAM GELDİ...
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın açıklamalarını değerlendiren Demirci, ''Fatih Altaylı’ya Sağlık Bakanı’nın söylediklerinden; İlaç firmaları eczacıların kar payını ödemiyordu. Eczane de bunu hastadan istiyordu. Firmanın vermediği kar payını biz veriyoruz. Baremlerine zam yaptık. Artık katkı payı istenmeyecek ya da çok cüzi olacak. Calpol şurup, zamdan önce 17 TL fark çıkarıyordu, şimdi 21 TL. Bu söyleşiden anladığımız; Eczacının öncelikli sorunu, Eczanedeki sorunu bilmeyen bir bakan. Üyesinin derdini bakana anlatamamış bir üst örgüt'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.