Gaziantep Valisi GÜL UYARDI! Gaziantep'te Koronavirüs'te tehlike çanları çalmasına RAĞMENI, kimse LAF ANLAMIYOR!

Gaziantep Valisi GÜL UYARDI! Gaziantep'te Koronavirüs'te tehlike çanları çalmasına RAĞMENI, kimse LAF ANLAMIYOR!
Kurban Bayramı’nı fırsat bilen vatandaşlar kurban kesme yerine paralarını tatile yatırdılar. Bu nedenle, Gaziantep’lilerin en çok tercih ettikleri İskenderun, Mersin ve Bodrum olduğu belirtilirken, genellikle bu illerde de adeta tekrar koronavirüsün yoğun bir şekilde arttığı ve Gaziantep’e döndüklerinde korona tehlikesiyle karşı karşıya kalacakları söyleniyor.

Bu arada Gaziantep Valisi Davut Gül, Koronavirüs konusunda son günlerdeki artışı doğrulayarak vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını konusunda tekrar sosyal medyadan uyarılarda bulundu. Bu durumda Gaziantep’te tatil dönüşü sonrasında koronavirüsün daha çok artacağı tahmin ediliyor.
MASKELİ HAYAT TEKRAR BAŞLIYOR
Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsün artması nedeniyle Türkiye genelinde sürekli uyarılarda bulunmasına rağmen vatandaşlar hiçbir kurala uymadan kalabalık yerlerde ne maske, ne temizlik, nede mesafe kurallarına uymadıklarına dikkat çekildi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kapalı ve kalabalık yerlerde mutlaka maske takılmasının gerektiğini vurguladı.


TATİL YÖRELERİ KORONAYI TETİKLEDİ
Gaziantepliler 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek genellikle İskenderun, Dörtyol ve Mersin bölgesindeki yazlıklarına giderken Bodrum’da da yazlık evleri bulunanlar tatillerine buralarda geçirdikleri bildirildi. Bu bölgelerde de koronavirüsün kalabalıktan dolayı yaygın olduğu öne sürüldü.


HASTANELERDE AŞI SIKINTISI
Gaziantep’te bir çok hastanede tekrar sağlık bakanlığının talimatıyla aşı randevuları alınmaya başlanırken bir çoğunda da aşı bulunmaması vatandaşları büyük sıkıntıya sokarken Gaziantep valisi Davut Gül’ün de aşıyla ilgili bir sorun olmayacağını ve bir çok aşının yapılacağını da belirttiği öne sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.