Gaziantepspor için yeniden itiraz yapıldı, Mahkeme ne kararı verecek?

Gaziantepspor için yeniden itiraz yapıldı, Mahkeme ne kararı verecek?
Gaziantepspor Celal Doğan Tesisleri için hazırlanan imar defalarca iptal edilmesine rağmen Büyükşehir yeni imar projesi hazırlarken bu projeye yeniden itiraz davası açıldı.

Gaziantepspor Celal Doğan Tesisleri yıllarca Gaziantep futboluna ve Türk futboluna önemli bir hizmet verirken geçtiğimiz aylarda bu tesisler beklenmedik bir anda yerle bir edildi. Daha sonra ise Büyükşehir Belediye tarafından imara açılan tesislerin yerinin imarı defalarca iptal edilmesine rağmen Büyükşehir yeni bir proje hazırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye meclis üyesi Beyhan Külekçi ile İyi Parti Şehitkamil ilçe Başkan Yardımcısı Avukat Emirhan Çıtak yeniden dava açarak itirazda bulundular. 

Çıtak ve Külekçi açıklamasında şu ifadelere yer verdiler, "KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR
​Gaziantep Spor Kulübü Celal Doğan Tesislerinin bulunduğu imar paftası hakkında, 16.04.2021 tarih 204 karar sayılı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararının iptaline ilişkin Gaziantep 3. İdare Mahkemesinde açmış olduğumuz iptal davasını kazandığımızı ve imar planının Mahkemece iptal edildiğini kamuoyuna duyurmuştuk. Söz konusu mahkeme kararının imzası dahi kurumadan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisince 15.04.2022 tarih 264 karar sayılı kararıyla iptal edilen imar planında küçük bir değişiklik yapılarak Gaziantep Spor Kulübü Celal Doğan Tesislerinin bulunduğu imar paftası hakkında yeniden imar planı kararı alınmıştır.​
​Gaziantep'in sosyal, ekonomik ve estetik olarak daha iyiye gitmesini planlamakla görevli ve bu konuda vaatlerde bulunan siyasetçilerin almış oldukları Gaziantep'in bağrına hançer sokan bu kararı anlamak mümkün değildir. İptal edilen karar dahi kesinleşmeden tabiri caizse yangından mal kaçırırcasına Gaziantep’imizin 53 yıllık köklü kulübüne tahsis edilmiş olan ve güzide kulübümüzün spor ve eğitim faaliyetleri için kullandığı söz konusu Celal Doğan tesislerinin bulunduğu arazilerin bu şekilde imara açılarak çıkar çevrelerine rant sağlama amacıyla imar planı revizyonlarının yapıldığı inancındayız.
​Güzide şehrimizin derdiyle dertlenen Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis üyemiz Sayın Beyhan KÜLEKÇİ ile Millet İttifakı çatısı altında bahse konu imar planının iptaline ilişkin davamız bugün tarafımızca açılmıştır. Gaziantepsporumuza ait olan bu tesislerin Gaziantepimize iadesi için yapmış olduğumuz bu hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğiz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.