TFF kararını verdi: MHK Başkanı belli oldu! Gaziantepli Aynur Aysun Akar Merkez Hakem Kurulu'nda! Aynur Aysun Akar Kimdir?

TFF kararını verdi: MHK Başkanı belli oldu! Gaziantepli Aynur Aysun Akar Merkez Hakem Kurulu'nda! Aynur Aysun Akar Kimdir?
Son günlerde yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı'nı belirlemek için yoğun uğraşlarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kararını verdi.

Mehmet Büyükekşi yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), görevin ilk gününde tüm kurulların istifasını talep etmişti. Federasyon gelinen süreçte yeni dönemde Merkez Hakem Kurulu için kararını verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda Merkez Hakem Kurulu'nu belirledi ve hakemlik yapısına ilişkin çeşitli kararlar aldı.

MHK BAŞKANI 4. KEZ SABRİ ÇELİK OLDU

Atamanın resmen gerçekleşmesinin ardından Sabri Çelik, 4. kez Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak iş başı yapacak. Çelik daha önce 2004-2005, 2019 ve geçen sezon MHK Başkanı olarak görev yapmıştı.

Sabri Çelik, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Uzun yıllar 1. Lig’de hakemlik yapan Sabri Çelik, UEFA organizasyonlarında birçok defa gözlemcilik görevini üstlendi. Asıl mesleği öğretmenlik olan Sabri Çelik aynı zamanda eski MHK başkanları Bülent Yavuz ve Hilmi Ok dönemlerinde kurul içinde yer aldı.

Sabri Çelik başkanlığında oluşturulan Merkez Hakem Kurulu şöyle: 

1. SABRİ ÇELİK (BAŞKAN)
2. MURAT  ILGAZ
3. AYNUR AYSUN AKAR
4. BAKİ TUNCAY AKKIN
5. AHMET İBANOĞLU
6. AYTEKİN DURMAZ
7. RECEP SÜRHAT MÜNİROĞLU
8. İSMAİL KÖSE
9. BÜLENT GÖKÇÜ

Aynur Aysan Akar kimdir?


TFF Başkanı Büyükekşi gibi Gaziantepli olan Aynur Aysan Akar, 1981 yılında doğdu. Akyol İlköğretim okulu ve Atatürk Lisesi’ni biteran Aynur Aysun Akar, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesi ile spora başladı.

Gaziantep'in ilk kadın hakemi oldu

Aynur Aysun Akar, 1997 yılında spor olarak futbolu seçti.  Kadın futbolunun Türkiye'de bulunmadığı dönemde tepkileri göğüslemek zorunda kaldı. Gelen tepkilere rağmen futbola ilgisi devam eden Aynur Aysun Akar hakemliğe yöneldi. Gaziantep'in ilk kadın hakemi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.