Japonya'yı sarsan suikast! Eski Başbakan hayatını kaybetti

Japonya'yı sarsan suikast! Eski Başbakan hayatını kaybetti
Nara kentindeki tren istasyonu dışında seçim kampanyası yürüten Şinzo Abe, silahlı bir saldırgan tarafından hedef alındı. Japon medyası, hastaneye kaldırılan eski başbakan Abe'nin kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

Japonya eski başbakanı Şinzo Abe, Nara kentindeki bir seçim konuşması sırasında vurulduktan sonra yere yığıldı. NHK televizyonu sırtından vurulan Abe'nin konuşmasının ortasında yığıldığını duyurdu.

NHK televizyonu, saldırının ülkenin batısındaki Nara kenindeki bir tren istasyonunun dışında gerçekleştiğini, duyulan silah sesini beyaz bir dumanın izlediğini aktardı. Yerel saatle 11.30'da meydana gelen saldırıda kullanılan silahın el yapımı olduğu ortaya çıktı. NHK muhabiri, iki el ateş edildiğini söyledi.

TBS televizyonu ise sol göğsünden vurulan Abe'nin aynı zamanda boynundan da kurşun almış gibi göründüğünü izleyicilerine bildirdi.

Sosyal medyada dolaşan ve bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan videoda, sağlık görevlilerinin sokağın ortasında Abe'nin etrafında toplandığı görüldü.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, eski başbakanın helikopterle hastaneye taşındığını yazdı.

ESKİ BAŞBAKAN KURTARILAMADI

Aktarılan son bilgilere göre vurulan Abe, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Nara Tıp Fakültesi hastanesi doktorları, eski başbakan Abe'nin hastaneye getirildiğinde hayati fonksiyonlarının yerinde olmadığını söyledi.

Doktorlar, iki ayrı noktadan ağır yaralanan Japon siyasetçinin boynunun sağ tarafındaki yaraya vurgu yaptı.

SALDIRGAN ESKİ BİR ASKER


Görgü tanıkları, bir kampanya konuşması için Nara'ya giden Abe'nin uğradığı saldırıdan önce, arkasından büyük bir silah çıkartan bir adam gördüklerini söyledi.

İlk atışın hedefi bulamadığı ancak ikinci atışın Abe'nin sırtına isabet ettiği sanılıyor. Abe daha sonra hemen yere düştü ve güvenlik güçleri kaçma girişiminde bulunmayan saldırganı yakaladı. 42 yaşındaki saldırganın eski bir asker olduğu açıklandı. Eski askerin 2005 yılında Japon deniz kuvvetlerinden ayrıldığı ortaya çıktı.

Saldırgan ilk sorgusunda Abe'yi öldürmeyi hedeflediğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.