Gaziantep'te Kurban Pazarında eski hareketlilik yok! Kurban Fiyatları El Yakıyor!

Gaziantep'te Kurban Pazarında eski hareketlilik yok! Kurban Fiyatları El Yakıyor!
Gaziantep İli Damızlık, Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Osman Türkman besicilerin yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Kurban pazarlarında durgunluk olduğunu söyleyen Türkman, Arife günü (Bugün) ve bayramın birinci günü satışların artmasını beklediklerini söyledi.

Gaziantep’te Kurban Bayramı’na bir gün kaldı, geçtiğimiz yıla nazaran artan maliyetler nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta yüzde 100’ü aşkın zam yapıldığı öğrenildi. Küçükbaş kurbanlıklarda fiyat 3000-4200 TL civarı iken büyükbaş kurbanlıkta ise 32.500-51.500 TL arasında değişiyor.

Yetiştiriciler maliyetlerden, vatandaş ise yüksek fiyatlardan dem vururken, Gaziantep İli Damızlık, Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Osman Türkman, yetiştiricilerin sorunlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BAYRAM ÖNCESİ DURGUNLUK HAKİM!

Türkman, Kurban Bayramı öncesi satışların durgun olduğunu ifade ederek bayram yaklaştıkça satışların artacağını ve belirli noktalar dışında kurban satışının olmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda vatandaşlar kurbanlıklarını 3-5 gün önceden  gidip alırken  şimdi ise son güne bırakmayı tercih ediyor. Bu sebeple de kurbanlık satışlarında bir durgunluk yaşanıyor.

KURBANLIK SATIŞ NOKTALARI BELİRLENDİ

Kurban satış noktalarının da belirlendiğini kaydeden Türkman,‘’ Vatandaşlarda merak uyandıran kurbanlık satış noktaları; Şehitkamil’de 29 Ekim ve Selahattin Eyyubi mahallelerinde yapılırken, Şahinbey’de ise Kahvelipınar, Dumlupınar, 25 Aralık ve  Şahintepe mahallelerinde  kurbanlıklar görücüye çıkmaya hazır.’’

YEM FİYATLARI BELİMİZİ BÜKTÜ

Türkman, “ Vatandaşların alım gücü azaldıkça hayvanlarını beslemek zorlaşıyor. Örneğin 100 tane koyunu olan vatandaş 100 koyunu satsa bile yem ihtiyacını karşılayamıyor. Vatandaşın belini  büken yem fiyatlarının artışı ”ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.