Antep Fıstığının Fiyatını Onlar Arttırıyor! Kim Dur Diyecek?

Antep Fıstığının Fiyatını Onlar Arttırıyor! Kim Dur Diyecek?
Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, antepfıstığını elinde tutan çiftçinin çok az olduğunu belirterek, “Stokçular tam bir baş belası. Bunların denetlenmesi gerekiyor. Asıl fiyatın artmasında sebep olan stokçular.” şeklinde konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, tarım planlamasının yapılmadığını dile getirerek, “Fiyatları da arz talep dengesi belirliyor. Tarım planlaması yapılmadığı için bakıyorsunuz, çiftçinin 5 liraya ürettiği ürün, 1 liraya satılıyor. Bu konuda çiftçi düşünülmeli. Çiftçi piyasanın ne getireceğini bilmediği için şaşırmış durumda.” dedi.

Zamların maliyetlere ciddi etki yaptığını belirten Deniz, “Zirai ilaçlarda ithal olanların fiyatları çok değişti. Çiftçinin çok etkilendiği bir dönem girdik. Bundan  bir yıl önceki alım gücüyle şimdiki durum çok değişti. Mazotun fiyatı her an değişebiliyor. Bu belirsizlikler onların da cebine yansıyor.

Fiyat istikrarı, ekim planı yapılmalı bu politikayla yola çıkılmalı. Politikaya uygun destekler yapılmalı. Bizim çiftçimizle diğer ülkelerdeki desteklenen çiftçiler bariz farklarla ekimini sürdürüyor. Bu gidişle yakın zamanda ekim yaptıracak çiftçi bulunamayacak.” şeklinde konuştu.

STOKÇULAR TAM BİR BAŞ BELASI

Antepfıstığı fiyatlarına da değinen Deniz, “Antepfıstığını elinde bulunduran çifti çok az. Ama stokçular tam bir baş belası. Bunların denetlenmesi gerekiyor. Asıl fiyatın artmasında sebep olan  stokçular. Şu an fiyatı üreticiden alınınca fiyatlar normal. Stokçuların ve ambarcının eline bırakılmamalı.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.